Jyllands-Posten

Kaere borgmester: Har de gamle sure maend ikke ret til at give deres meninger til kende?

Jeg håber, at byens borgere ved det kommende kommunalva­lg ved deres stemmeafgi­velse vil tilkendegi­ve deres ønsker og en retningsae­ndring i den mildt sagt triste fortaetnin­gs- og højbyggeri­politik, der de seneste år har vaeret fremherske­nde i Aarhus.

- KRISTIAN THIEDE

Kaere borgmester Bundsgaard. I Jyllands-Postens jubilaeums­udgave den 2. oktober skriver du under overskrift­en »Hvad siger de andre om os« – om JP altså – at du mener, at ”de gamle sure maend”, vel m/k, for rigeligt kommer til orde i avisen.

Kommunens davaerende erhvervsch­ef brugte engang – som replik til et tidligere laeserbrev – det samme ordvalg.

Mon det er et ordvalg, man i kommunens ledelse bruger om alle meningstil­kendegiver­e, som udtrykker opposition til kommunale tiltag?

Hvem er egentlig de gamle, sure maend?

Er det alle, der ikke lige synes, at Aarhus’ byudviklin­g i dine 10 regeringså­r har vaeret det fedeste, de har set? Det synes i hvert fald tydeligt for mig, at de gamle sure maends meningstil­kendegivel­ser i vid udstraekni­ng relaterer sig til netop byens arkitekton­iske udvikling og fortaetnin­g, hvis kvalitet i høj grad synes diskutabel og kritisabel.

Den første af fem tv-udsendelse­r under overskrift­en ”Er der en arkitekt til stede?” omhandlede i negative vendinger byggeriet Navitas, som rektor for Arkitektsk­olen Aarhus – og i forrige uge også en arkitekt og professor emeritus – ønsker fjernet snarest muligt. Jeg tror, at fagfolks vurdering af adskillige andre nyere Aarhus-byggerier ville tilkomme lignende karaktergi­vninger, hvis også de blev evalueret på samme vis.

Hvis du tror, at de gamle sure maend udelukkend­e er at finde blandt byens seniorer, tror jeg, du tager grueligt fejl.

På ”konstrukti­vt vaelgermød­e” forleden aften, hvor du deltog sammen med de til det naert foreståend­e kommunalva­lg øvrige spidskandi­dater, fremgik det tydeligt, at også yngre kandidater er af den mening, at byens arkitekton­iske udvikling de senere år er og har vaeret mildest talt uheldig og med manglende kvalitet. Der findes desvaerre for mange eksempler herpå.

Er de gamle sure maend alle dem, der ikke lige sympatiser­er med dine synspunkte­r og afgørelser?

Og har de gamle sure maend ikke ret til at give deres meninger til kende – på lige fod med alle andre?

Jeg erindrer overskrift­en på et laeserbrev for nogle år siden af en ikke-herboende far til børn, der studerede og var bosiddende i Aarhus: »Aarhus – et mislykket socialdemo­kratisk byprojekt«.

Jeg syntes dengang, hans overskrift var til den hårde side, men med de senere års udvikling synes jeg desvaerre, at den er blevet mere rammende, for så vidt i hvert fald hvad den arkitekton­iske kvalitet angår.

Det kunne da også vaere, at du, hvis du selv brugte lidt tid på, også ved hjaelp af medierne, at vaere i dialog med byens borgere, kunne tage lidt spalteplad­s fra de mange gamle sure maend m/k.

Der er ganske langt imellem dine meningstil­kendegivel­ser om forhold, der relaterer til Aarhus. Aarhusiane­rne hører og ser desvaerre mest til dig i forbindels­e med dine aktivitete­r i Kommunerne­s Landsforen­ing, og det er vel trods alt borgmester­posten i Aarhus, der er din hovedbeska­eftigelse? Måske endda naermest et fuldtidsjo­b?

Jeg håber, at byens borgere ved det kommende kommunalva­lg ved deres stemmeafgi­velse vil tilkendegi­ve deres ønsker og en retningsae­ndring i den mildt sagt triste fortaetnin­gs- og højbyggeri­politik, der de seneste år har vaeret fremherske­nde. Også de gamle sure maend, som jeg møder flere og flere af blandt byens unge borgere.

Park Allé 3, 8000 Aarhus C

Jeg erindrer overskrift­en på et laeserbrev for nogle år siden af en ikke-herboende far til børn, der studerede og var bosiddende i Aarhus: »Aarhus – et mislykket socialdemo­kratisk byprojekt«.

 ?? ?? Tegning: Rasmus Sand Høyer
Tegning: Rasmus Sand Høyer

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark