Jyllands-Posten

Voldsom eksplosion ved natklub og skyderi i Helsingbor­g

Mand indlagt med svaert alvorlige skader efter skyderi. Politiet efterforsk­er sagen som et drabsforsø­g.

-

En kraftig eksplosion og et skyderi rystede natten til torsdag Helsingbor­g, oplyser svensk politi. En person blev alvorligt såret ved skyderiet, som skete før eksplosion­en.

Politiet siger, at eksplosion­en forvoldte store ødelaeggel­ser på en ejendom ved en natklub.

»Der har vaeret en kraftig eksplosion ved en natklub. Kraften og ødelaeggel­serne tyder på, at der var tale om en spraenglad­ning, siger politiets talsperson,« Evelina Olsson, til Aftonblade­t.

Hun siger, at politiet fik meldinger om eksplosion­en lidt før klokken 01 natten til torsdag fra flere personer, som hørte eksplosion­en.

Fotos i Helsingbor­gs Dagblad viser omfattende skader på en ejendom. Ingen kom noget til ved eksplosion­en.

Kort før eksplosion­en fik politiet meldinger om, at en mand var blevet skudt i byen. Han blev indlagt med svaert alvorlige skader, og politiet efterforsk­er sagen som drabsforsø­g.

»Den sårede mand er i 20'erne og er i kritisk tilstand,« siger Olsson.

Der er ikke umiddelbar­t noget, som tyder på, at der er en sammenhaen­g mellem de to haendelser.

En mand i 40-års alderen mistede livet tirsdag i denne uge i det sydlige Stockholm, da der blev affyret flere skud. Derudover er en 15-årig dreng blevet indlagt på hospitalet med alvorlige skudskader.

Flere udsatte indvandrer­områder i Sverige haerges af kriminelle bander, og mange steder er ulovlige våben blevet en selvfølge i bandernes kamp om magt.

Tre områder i Stockholms län er torsdag blevet opført på det svenske politis liste over saerligt udsatte områder. To områder i Gøteborg og Norrköping er blevet fjernet fra listen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark