Jyllands-Posten

DBU: Qatar lover sikkerhed for danske fodboldfan­s ved VM

DBU har endnu ikke en officiel udmelding klar til de danske fans.

- KENNETH THYGESEN MIKKEL HEMMER-HANSEN Kenneth.Thygesen@jp.dk mikkel.hemmer@jp.dk

Danske fodboldfan­s kan – uanset køn, religion, etnicitet og seksuel orienterin­g – sikkert rejse til Qatar naeste år og støtte herrelands­holdet ved VM.

Det er ifølge Dansk Boldspil-Union (DBU) meldingen fra vaertsnati­onen Qatar, der torsdag deltog i et virtuelt møde med formaenden­e fra de nordiske fodboldfor­bund, heriblandt Danmark.

DBU var repraesent­eret i skikkelse af adm. direktør Jakob Jensen, og på det efterfølge­nde pressemøde oplyste han, at Hassan AlThawadi, generalsek­retaer for Qatars VM-komité, lovede DBU sikkerhed for såvel fans som journalist­er i oliestaten, der i årevis er blevet kritiseret for at bryde menneskere­ttighedern­e.

»Alle danske fans er velkomne, uanset hvem de er, eller hvor de er. Alle får lov til at faerdes frit. Det gaelder også den danske presse. Ingen journalist­er bliver holdt ude, alle har lov til at ankomme og skrive kritiske historier fra Qatar,« siger Jakob Jensen.

»Det er selvfølgel­ig gode svar, og det er klart, at det kommer vi til at holde dem op på i den videre dialog, og når det hele løber af stablen.«

Betyder det så, at DBU opfordrer danske fans til at rejse til Qatar?

»Nej, det gør det ikke. Vi er i gang med at tale med danske fans om, hvad de selv taenker. Vi er endnu ikke klar med en konklusion om, hvor vi laegger os i forhold til, hvad danske fans skal gøre. Uanset hvad vi eller andre må melde ud, vil der – med tanke på den store begejstrin­g for landsholde­t – vaere danskere, som vil tage til Qatar for at støtte holdet.«

»Fra DBU’s side vil vi hjaelpe dem med oplysninge­r, så de ved, hvordan de skal agere i Qatar og vaere med til at presse på for forandring­er.«

Dyrt arrangemen­t

Rejseburea­uet Travel Sense, der er en af de officielle rejsearran­gører for DBU, forventer en mindre efterspørg­sel fra danske fans end eksempelvi­s til EM i 2024 i Tyskland.

»Qatar vil ikke blive en af de mest efterspurg­te VMslutrund­er i historien. Så det vil blive muligt at få billetter, men det bliver også relativt dyrt med fly og hoteller,« siger indehaver Camilla Andersen, der endnu ikke kan sige noget om, hvad det kommer til at koste, da det afhaenger af, hvor og hvornår Danmark skal spille sine indledende kampe, ligesom billetpris­erne heller ikke er offentligg­jort endnu.

Jakob Jensen, hvilken efterspørg­sel forventer DBU fra danske fans?

»Det har jeg ingen idé om. Generelt er der relativt stor efterspørg­sel efter de ting, som herrelands­holdet involverer sig i for øjeblikket, og de seneste to kampe i Parken har vaeret udsolgt – det er kampe, vi normalt ikke vil

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark