Jyllands-Posten

Hjaelp efterladte til afdøde arbejdere

-

Ikke overrasken­de diskuteres det, om Qatar er en vaerdig vaert for fodbold-VM, men hvorfor taenker ingen på de efterladte familier for de mange tusinde gaestearbe­jdere, der har mistet livet under arbejdet med at lave VM-facilitete­r. Hvilke konsekvens­er har det haft, at en forsørger har mistet livet under det arbejde?

De omkomne har sandsynlig­vis en (stor) familie, der har vaeret staerkt afhaengig af, at der kom penge hjem hver måned fra Qatar. Penge, der skulle bruges til daglige fornødenhe­der, betaling af skolepenge, laegeregni­nger og meget mere. Hvordan er disse familier stillet, når denne pengestrøm ophører? Disse familier sidder tilbage med et tab, som er ubeskrivel­igt. For det første har de mistet en far – en far, som børnene måske dårligt har kendt – derudover har de mistet hele deres forsørgerg­rundlag.

Der er vist ingen, der er involveret i fodbold i Europa, der er uenig i påstanden om, at Qatar ikke skulle have haft VM. Hvorfor ikke lade handling følge denne tilkendegi­velse? Her er et par forslag til handling: Lav en fond, der samler penge ind til de berørte familier. Medier kunne dokumenter­e, hvilke konsekvens­er det har haft, at disse familier har mistet en forsørger. Undersøg, hvilken erstatning de har modtaget fra mandens arbejdsgiv­er. Donér penge til juridisk assistance – og man kunne kigge på de laegeerkla­eringer, som er blevet udarbejdet i forbindels­e med disse dødsfald.

Hvis Messi og Ronaldo og andre kendte spillere kunne overtales til at stå i spidsen for sådan en fond, vil det have en enorm virkning.

Hvis sådan en fond får internatio­nal opbakning, vil det helt sikkert gøre et stort indtryk på myndighede­rne i Qatar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark