Jyllands-Posten

Det er historisk billigt at flyve

Flybillett­er til europaeisk­e destinatio­ner i uge 44 har aldrig vaeret lavere, viser tal fra Dansk Flyprisind­ex.

- ALEXANDER BITSCH alexander.bitsch@finans.dk

Danskerne kan tage turen til europaeisk­e storbyer til historisk lave priser.

Efter endnu et hak nedad er gennemsnit­spriserne på flybillett­er i uge 44 fra København, Billund, Aalborg, Aarhus og Hamborg til 10 europaeisk­e destinatio­ner nemlig banket ned på det laveste niveau nogensinde for denne efterårsug­e.

Det viser den månedlige opgørelse fra Dansk Flyprisind­ex, som prissammen­ligningssi­den Travelmark­et står bag. Det er tredje måned i traek, at gennemsnit­spriserne har sat rekord.

»Det tyder på en fortsat stor kapacitet i markedet fra flyselskab­erne, for efterspørg­slen kan ikke følge med, og det presser priserne,« udtaler Ole Stouby, der er direktør i Travelmark­et.

Stort prisfald

Gennemsnit­sprisen for flybillett­er fra København for uge 44 i fjor lå på 590 kr., men i år er den gennemsnit­lige pris nu nede på 557 kr. Det svarer til et fald på knap 6 pct.

Flyver man fra Aalborg, Aarhus, Billund eller Hamborg er der tale om markant større prisfald i forhold til uge 44 sidste år.

Gennemsnit­sprisen for flybillett­er fra Hamborg er faldet med naesten 19 pct., fra Aalborg lyder prisfaldet på mere end 20 pct., mens gennemsnit­sprisen fra Billund er faldet med lidt over 40 pct. Det største prisfald finder man dog fra Aarhus, hvor gennemsnit­sprisen fra uge 44 i 2020 til uge 44 i år er gået fra 1.592 kr. til 706 kr., hvilket svarer til et fald på naesten 56 pct.

Lavprissel­skaber presser

»Det er saerligt lavprisfly­selskaber som Ryanair og Wizzair, der udbyder de billigste flybillett­er. De presser for alvor de store nationale flyselskab­er med mange nye ruter, og de tager markedsand­ele i denne tid,« lyder det fra Ole Stouby.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark