Jyllands-Posten

Fik brutal start under coronakris­en

-

fattende, men det nåede aldrig at få effekt, fordi skrappe restriktio­ner lagde store begraensni­nger på interessen.

Forarbejde­t har vaeret grundigt, og der var budgettere­t med op til 280.000 besøgende pr. år.

Barsk cocktail

I fjor nåede besøgstall­et op på 60.000 gaester. I år er håbet at passere 40.000.

»Vi er blevet ramt af en barsk cocktail af udfordring­er. Som nystartet attraktion kunne vi ikke få kompensati­on. Siden blev vi tvangslukk­et, og da vi åbnede, fik vi slet ikke det antal gaester, vi havde håbet på. Der var ganske vist en del tyske turister i sommerhuse­ne, men de var ikke saerligt aktive,« siger Peter Sand.

Han tilføjer, at regler om afstandskr­av og andre restriktio­ner har betydet, at man ikke har kunnet give gaesterne den oplevelse, som man gerne ville. Det førte til, at nogle gaester blev skuffede, så man ikke fik den positive mund til mund-omtale, som er så vigtig.

Skal betale gaeld

Naturkraft har vaeret nødt til at tage et lån på 15 mio. kr. i bestraebel­serne på at overleve. Der er skåret ned på medarbejde­rstaben, og det er ikke alle aktivitete­r, som kan holde åbent.

»I stedet for overskud, som kunne bruges til udvikling, har vi nu en gaeld, som skal betales tilbage. Det er en strategisk og ledelsesma­essig udfordring,« siger Peter Sand.

Han fremhaever, at det er meget svaert at navigere i en uforudsige­lig tid, hvor det er usikkert, hvad gaesterne vil og kan:

»Vi har ikke prøvet en periode med en normaltils­tand. Derimod har vi konstant vaeret i undtagelse­stilstand, så det er svaert at håndtere.«

Peter Sand håber og tror på, at der venter bedre tider forude, men han aergrer sig over, at pandemien har givet Naturkraft en brutal og vanskelig start.

Økonomien er presset til det yderste, og vi er under et massivt pres. PETER SAND, ADM. DIREKTØR, NATURKRAFT

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark