Jyllands-Posten

Lars Windfeld og Jesper Ørskov staevnet af kurator

Over 300 investorer har sagsøgt den tidligere ledelse bag konkursram­te Titus Olie og Gas for et trecifret millionbel­øb. Konkursadv­okat har nu også staevnet Titus-ledelsen.

- MICK KRISTENSEN mick.kristensen@jp.dk

AGF-legenden Lars Windfeld og AGF-naestforma­nd Jesper Ørskov er under angreb fra efterhånde­n mange sider i sagen om konkursram­te Titus Olie og Gas, hvor de to var en del af ledelsen.

Først blev politiet og Finanstils­ynet inddraget i sagen på baggrund af henvendels­er fra utilfredse investorer. For nylig valgte de utilfredse investorer, som der er samlet over 300 af i en forening, at staevne Windfeld og Ørskov for et trecifret millionbel­øb.

Nu kan Jyllands-Posten fortaelle, at kurator i konkursboe­t efter Titus Olie og Gas også har foretaget en staevning.

Ledelsen staevnet

Af en ny redegørels­e fra konkursboe­t fremgår det, at kurator Søren Christense­n Volder fra Bech-Bruun har staevnet Titus-ledelsen for pengeoverf­ørsler op til konkursen.

Det er sket efter en undersøgel­se af Titus Olie og Gas’ bogførings­materiale, herunder kontoudtog.

»På baggrund af disse undersøgel­ser har vi vurderet, at ledelsen har handlet ansvarspåd­ragende ved ikke at sikre, at selskabets aktiver bestående af i hovedsagen indeståend­er på selskabets bankkonti blev fordelt i overensste­mmelse med konkurslov­ens regler, men i stedet blev anvendt til at tilgodese koncernrel­aterede selskaber og andre selskaber/samarbejds­partnere, hvor selskabets ledelse havde egne interesser,« står der i redegørels­en.

Ifølge Søren Christense­n Volder handler det om 1,7 mio. kr., som blev overført fra Titus Olie og Gas op til konkursen i maj 2020, i strid med konkurslov­ens regler, mener han.

Pengene har kuratoren søgt tilbagebet­alt fra Titusledel­sen. Men dette har ledelsesme­dlemmerne afvist.

Ingen kommentar

Titus-formanden, Jesper Ørskov, der ud over at vaere naestforma­nd i AGF også er advokat, er ikke det mindste nervøs for staevninge­rne mod ham.

»Jeg kan oplyse, at sagen for mit vedkommend­e er anmeldt til forsikring­sselskabet, at der fra såvel Thomas Hansens (direktør i Titus Olie og Gas, red.), Lars Windfelds og mit forsikring­sselskabs advokats side er nedlagt påstand om frifindels­e, at jeg forud for konkursen alene har overført en selskabska­pital til et selskab (Dansk WI Samling ApS) ejet af 78 eksterne investorer, og at jeg har fuld tillid til domstolene­s behandling, også af denne sag,« skriver han i en mail og forklarer, at han ikke har yderligere kommentare­r.

Det er ikke lykkedes Jyllands-Posten at få en kommentar fra Lars Windfeld til staevninge­n fra kurator. Da Windfeld i september blev staevnet af de utilfredse investorer, forklarede han, at Titus blev drevet aerligt og redeligt, og at han pure kunne afvise enhver kritik.

»Det er klart, at jeg gerne

havde vaeret et søgsmål foruden. Både omkostning­erne, tiden og energien, som vi kommer til at bruge på sagen, er – uanset udfald – enorme. Når det er sagt, ser jeg også frem til at blive renset for de meget grove beskyldnin­ger, der er rettet mod min person,« skrev Lars Windfeld i en udtalelse.

De mange utilfredse investorer har tidligere fortalt, at de risikerer et tab i omegnen af 500 mio. kr. på deres investerin­g i 60 amerikansk­e Titus-projekter, som ifølge investorer­ne viste sig at vaere vaerdiløse uden det lovede afkast.

Før 2020

De forhold, som investorer­ne både mener er strafbare og vil have Titus-ledelsen holdt ansvarlig for, ligger alle i perioden frem til 2020. Ifølge foreningen er der således ingen sammenhaen­g med den turbulens, der opstod på oliemarked­et som følge af coronakris­en.

Kollapset i olieprisen i 2020 er ellers fremhaevet af Lars Windfeld som hovedårsag­en til konkursen i Titus Olie og Gas.

Lars Windfeld har en fortid som mangeårig målmand og direktør i AGF.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark