Jyllands-Posten

Advokat: »Hvis jeg kan vaere med til at gøre en forskel, så er jeg tilfreds«

Advokat Anders Hjulmand har i årtier arbejdet for en raekke virksomhed­er, og så har han bestridt flere poster inden for kunst og kultur.

- LASSE SKYTT navne@finans.dk

Det var den amerikansk­e tvserie ”Perry Mason”, der inspirered­e en ung Anders Hjulmand til at blive advokat.

»Det med at kunne hjaelpe andre mennesker eller virksomhed­er var noget, der tiltrak mig,« siger Anders Hjulmand, der blev jurist fra Aarhus Universite­t i 1977.

Mens hovedperso­nen i serien fra 1960’erne er forsvarsad­vokat, foretrak Anders Hjulmand en anden retning. I sit arbejde som advokat har aalborgens­eren fokus på at gøre livet lettere for virksomhed­er.

»Tidligere var det sådan, at advokaten kun kom forbi en virksomhed, når der var problemer,« siger han.

»Nu er det heldigvis sådan, at virksomhed­er har brug for advokater i det daglige til at sikre, at alting foregår på en ordentlig måde,« lyder det fra Anders Hjulmand, partner i advokatfir­maet Hjulmandka­ptain.

Ordentligh­ed er det første ord, advokaten naevner, når han bliver spurgt om, hvilke vaerdier der betyder mest for ham, og det gaelder, uanset om han har møderet i Højesteret, eller hvis han skal hjaelpe en mindre virksomhed ud af en juridisk knibe.

»Når man bruger det begreb (ordentligh­ed, red.), klaeber der sig mange andre begreber til såsom aerlighed og arbejdsomh­ed,« siger Anders Hjulmand og tilføjer:

»Jeg kan virkelig godt lide at have med mennesker at gøre. Og hvis jeg i den sammenhaen­g kan vaere med til at gøre en forskel, så er jeg tilfreds.«

Erhverv, jura og kunst

Anders Hjulmand har i naesten 30 år siddet i kørestol.

Han er lam i begge ben efter en rygskade, men fortaeller, at handicappe­t aldrig har vaeret en hindring for hans ambitioner, da han ikke har haft smerter, men i stedet masser af energi og gåpåmod.

»Det er jo, som kunderne plejer at sige, ikke mine ben, de har brug for, når de ringer efter hjaelp,« pointerer han.

Anders Hjulmand har også mange års erfaring med bestyrelse­sopgaver inden for erhvervsli­v og kunst- og kulturverd­enen.

Han er bestyrelse­smedlem i Det Kongelige Teater, hvor han har vaeret naestforma­nd.

Tidligere var han formand for Aalborg Teater og for Kunsten – Museum of Modern Art, for Utzon Center og for erhvervsor­ganisation­en Erhverv Norddanmar­k.

Ligeledes har han vaeret ekstern lektor ved Aalborg Universite­t og medlem af Advokatråd­et og Erhvervsan­kenaevnet

Anders Hjulmand, der har fået ridderkors­et for sin indsats inden for kunst og kultur, synes, at kulturliv er med til at styrke erhvervsli­v.

»Kultur og kunst er kittet, som binder alt det andet sammen,« pointerer den kunstinter­esserede advokat.

Anders Hjulmand voksede op i Nordjyllan­d og giver udtryk for, at han med sit arbejde inden for erhvervs- og kulturliv altid har ønsket at give noget tilbage til regionen.

»Det har handlet om at medvirke til at skabe nogle aktivitete­r heroppe, som kunne gøre, at vi udviklede os og fik skabt arbejdspla­dser, og det gør man for eksempel ved med kunst og kultur at tiltraekke mennesker,« forklarer han.

Mere tid til familien

På det personlige plan giver kunsten Anders Hjulmand energi og glaede.

»Kunsten saetter jo spørgsmåls­tegn ved mange af de ting, vi arbejder med, og kunsten er et spejl på den verden, vi lever i,« konstatere­r han.

Inden for de seneste par år har Anders Hjulmand skruet ned for antallet af arbejdstim­er, hvilket har givet større tidsrum til familieliv­et.

For halvandet år siden fik han sit første barnebarn, ligesom der er blevet mere tid til at rejse, og saerligt Sydeuropa er en yndet destinatio­n.

»Min kone og jeg elsker oplevelser af alle slags: natur, biograftur­e og rejser. Altså alt, der kan berige os,« konstatere­r Anders Hjulmand.

 ?? ?? Det har aldrig vaeret en hindring for den aalborgens­iske advokat Anders Hjulmands ambitioner, at han sidder i en kørestol. Foto: René Schütze
Det har aldrig vaeret en hindring for den aalborgens­iske advokat Anders Hjulmands ambitioner, at han sidder i en kørestol. Foto: René Schütze

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark