Jyllands-Posten

MG i elektrisk offensiv

Nu kommer der flere modeller og flere forhandler­e af MG.

- JENS OVERGAARD

På ganske kort tid er MG gået fra at vaere den nye dreng i klassen til et maerke, som er veletabler­et. Ikke alene er den elektriske ZE EV og MG EHS Plug-in Hybrid siden introdukti­onen for halvandet år siden tilsammen solgt i små 1.500 eksemplare­r og har fået paene ord med på vejen, nu udbygger maerket også med en større offensiv. Det betyder flere og bedre modeller, mens der også arbejdes på flere forhandler­e og showrooms fra den danske importør, Nellemann, som står bag og tilmed har haft importen af Kia i en lang årraekke.

Helt konkret lancerer MG Danmark nu den helt nye Marvel R, en faceliftet version af ZS EV, som har laengere raekkevidd­e, mens MG5, som er den nye stationcar i mellemklas­sen, kommer på markedet til naeste år.

Lene Mejdal Iversen, som er pressechef hos MG Danmark, har store forventnin­ger til udvidelsen og efterspørg­slen på de nye modeller. Det gaelder isaer Marvel R. Hun tør dog ikke saette forventede salgstal på.

»Det afhaenger af, hvor mange bil vi kan få. Vi har lige åbnet for pre-booking af Marvel R. Der er stor interesse, og vi har allerede den første dag fået 143 pre-bookinger. Hvis vi kan få modellerne, kommer vi til at sprøjte dem ud,« siger hun.

»MG er meget ambitiøs i forhold til det europaeisk­e marked og at ramme den rigtige smag. Det leverer også varerne. Vi kan se tempoet ved Marvel R, som er et kaempe skridt op i forhold til ZS. Maerket vil så gerne vise alt det, det kan. Det har samtidig erfaringen som den største bilproduce­nt i Kina,« siger Lene Mejdal Iversen.

Her kan den nye Marvel R og ZS EV med laengere raekkevidd­e og hurtigere opladning også give nye kunder i butikken.

»Vi ser en ny type kunder, der er lidt mere garvede og ikke har samme raekkevidd­eangst som tidligere. Samtidig har vi nu nye modeller, hvor det hele spiller,« konstatere­r Lene Mejdal Iversen.

De nuvaerende såkaldte MG Stores ligger i Nellemann-koncernens bilbutikke­r i Aarhus og Odense, mens der er tre i hovedstads­området. Men der er også åbnet et såkaldt MG Studio centralt i Aalborg, der er en slags udstilling.

Importøren forestille­r sig, at der kommer flere studios eller forhandler­e.

De skal dog vaere i et andet regi end hos Kiaforhand­lerne, hvor de ellers er i dag, så maerkerne ikke konkurrere­r mod hinanden.

»Vi kan dog se på butikken i Aalborg, at den ikke har kannibalis­eret på kunderne i Aarhus.

Når vi er ude andre steder, kan vi også maerke en stor interesse, så vi prøver at daekke landkortet ind,« siger Lene Mejdal Iversen om forventnin­gerne.

 ?? ?? MG har planer om at åbne flere forhandler­e og showrooms som dette MG City Studio i Aalborg. Foto: MG
MG har planer om at åbne flere forhandler­e og showrooms som dette MG City Studio i Aalborg. Foto: MG

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark