Jyllands-Posten

Store biloplevel­ser står i kø

My Garage i Vejle, der nu er forhandler af seks eksklusive bilmaerker, har opbevaring­sbokse til 92 biler og som fuldt udbygget er klar til naeste udvidelse.

- JENS OVERGAARD

Det er ikke en helt almindelig Lamborghin­i Murciélago, der møder os lige inden for døren hos My Garage i Vejle. Den er ikke alene udsmykket med blå og hvide felter, her er også blink på taget og naturligvi­s store ”Polizia”-skilte. Det kunne vaere en af de hurtige biler fra ordensmagt­en i støvleland­et, men den er helt lokal og illustrere­r meget godt, at det her er et bilhus, som ikke ligner nogen andre.

Få meter vaek er tre nye McLaren-sportsvogn­e samlet i et hjørne, lige ved siden af en RollsRoyce Cullinan SUV, mens en Morgan 3-Wheeler troner på en stand. Taet på er en Lotus Elise Final Edition linet op – og her finder vi også normalt en Porsche 911 fra Kalmar Automotive – mens en gul Dallara Stradale-racer for øvrigt drøner rundt ude i gården. Det er alle seks maerker, som My Garage er agentur eller regional forhandler for.

Her er også autorisere­de maerkevaer­ksteder for bl.a. Ferrari og Porsche – og de nu 92 glasbokse, hvor ejerne kan opbevare deres eksklusive biler og vaere en del af den tilhørende Gentlemen’s Club, og som hjemmevant kan benytte de bløde laeder-loungemøbl­er på stedet.

Det handler nemlig om oplevelser fra alle hjørner af de eksklusive bilers univers her i det 20.000 kvadratmet­er store bil- og oplevelses­hus i den store bygning, som tidligere husede Egetaepper lige i udkanten af Vejle. Det er et bilunivers, der nu fem år efter åbningen er faerdigt – sådan da.

Folkene bag er nemlig allerede ved at tegne streger til en udvidelse på nabogrunde­n.

Spaendvidd­en illustrere­s med af en let skjult og afdaekket bil, der står lidt afsides i en privat glasopbeva­ringsboks på en af ”hylderne” oppe i anden sals højde i den anden ende af My Garage. Det er en Jensen Intercepto­r fra 1970’erne. Men det er ikke en hvilken som helst bil. Den lave og ikoniske sportsvogn har nemlig tilhørt selveste Sean Connery, der naermest i egen person var James Bond. Da han døde i fjor, voksede interessen og prisen for bilen er da også steget markant.

Mindre anseelige biler har også tidligere vakt opsigt, hvor bl.a. den Porsche 356, som Ghita Nørby kørte i filmen ”Baronessen fra benzintank­en”, Thomas Blackmans imposante Citroën CX og sågar en lille Fiat 500, der har papirer på at have vaeret undercover-bil i det italienske specialpol­itis jagt på mafiaen, er farverige eksempler på køretøjer, der de sidste par år har vaeret til salg hos nogle af de forhandler­e af specialbil­er, som har til huse i det store kompleks. Her er det også muligt at skue mere eksotiske indslag som en antikvaris­k Porsche-dieseltrak­tor.

Faellesska­b for motor-connaisseu­rer

Alexander Wisler, der er brandmager hos My Garage, forklarer, hvor langt man nu er med visionerne, og hvad det er for en slags oplevelse, de besøgende skal have. Man behøver nemlig hverken at have en opbevaring­sboks eller vaere på jagt efter en dyr sportsvogn for at få lov til at kigge rundt i lokalerne, hvor man kan komme taet på mange af de udstillede biler, og ejerne af de opbevarede biler i boksene er glade for beundrende blikke på deres firehjuled­e vidundere.

»Vores vision er at skabe et faellesska­b for motor-connaisseu­rer. Man behøver ikke nødvendigv­is at have en stor samling eller eksklusive biler, man skal bare have en stor interesse. Her er en kombinatio­n af faellesska­b, eksklusivi­tet og specialise­ring,« siger Alexander Wisler, der forklarer opbygninge­n af huset med mange åbne områder og vaerkstede­r med mulighed for kig.

»Vi har her samlet alle kraefterne under et tag for den eksklusive del af bilbranche­n. Man kan virkelig komme rundt i alle hjørner af bilbranche­n og huset. Vi har helt bevidst lavet både vaerkstede­r og opbevaring­sbokse åbne, så man på den måde får lov til at ”kigge ind i køkkenet”,« smiler Alexander Wisler.

Her er nu også en raekke lejemål med mindre virksomhed­er, der bl.a. omfatter skadecente­r, servicehal­ler, lounge, bilvask og kontorer, men her er også en liebhaver-ejendomsma­egler og endda en diamantråd­giver.

Folkene bag arbejder også på en restaurant i komplekset og er ved at lave planer for en 30.000 kvm stor nabogrund, hvor der er plads til mere opbevaring, flere bilforhand­lere og andre beslaegted­e firmaer, som kunne vaere vaerkstede­r, en synshal målrettet eksklusive biler, en sadelmager og måske endda paddletenn­is eller landingspl­ads for helikopter­e.

i et dyrt setup kun til ét bilmaerke. Her er også lagt vaegt på, at maerkerne passer ind i huset og supplerer de andre aktivitete­r.

»Vi har både de fysiske rammer, personalet på salg og eftermarke­d ud over en viden og en stor kundeskare og det, at vi er vores eget brand. Så vi er også en samlet pakke, så det er en win-win-situation,« siger Alexander Wisler.

»Maerkerne repraesent­erer hver isaer noget forskellig­t og er samtidig noget af det ypperste inden for deres kategori. Vi har set på, hvilke maerker vi kan løfte til et højere niveau. Dallara er f.eks. noget af det ypperste inden for motorsport, mens Rolls-Royce er noget af det ypperste inden for komfort. Her ser vi også på, at Lotus nu går en ny fremtid i møde,« siger Alexander Wisler med henvisning til de modeller, som er på vej fra maerket, der har Volvo-ejeren Geely i ryggen.

Mere følger med

Selv om de dyre biler i glasboksen­e står til åbent skue, er de sikret med alarmer og kameraer. Ejerne kan når som helst låse sig ind i garagen og

 ?? Der er nu 92 glasbokse til opbevaring af private biler. Her er mange Ferrarier, som kan nydes frit. Fotos: Jens Overgaard ??
Der er nu 92 glasbokse til opbevaring af private biler. Her er mange Ferrarier, som kan nydes frit. Fotos: Jens Overgaard

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark