Jyllands-Posten

VAESENTLIG­E RESULTATER AF UNDERSØGEL­SEN

- Kilde: Rigsrevisi­onen

Politiet har ikke gennemført en tilfredsst­illende indsats for at opnå målrettet patruljeri­ng. Politiet har ikke udvalgt lokationer til opsaetning af overvågnin­gskameraer, som har ført til størst mulig effekt på bekaempels­en af utryghedss­kabende gadekrimin­alitet.

»Jeg vil sige, at de har fokuseret på en lille del af beredskabe­ts opgaver, og er der noget, vi kan bruge der, gør vi det. Men vores opfattelse er, at det er mere komplekst at køre beredskab i en hovedstad end at sammenlign­e antallet af patruljevo­gne i en koordinat med antallet af anmeldelse­r. Det er en meget lille del af at have et beredskab i en hovedstad,« siger Peter Dahl.

I et skriftelig­t svar oplyser rigspoliti­chef Thorkild Fogde, at politiet altid lytter, når der kommer kritik fra Rigsrevisi­onen, men han mener samtidig, det er vigtigt at have blik for helheden.

»Vores patruljeri­ng tilrettela­egges ikke kun ud fra kriminalit­etsanmelde­lser, men også for at sikre korte responstid­er samt tryghedssk­abende og synlig tilstedeva­erelse over hele landet – også i mindre taetbefolk­ede områder, hvor der alt andet lige sker mindre kriminalit­et.«

Jyllands-Posten har fremlagt politiets svar for Rigsrevisi­onen, som henviser til analysen, hvor resultatet fastholdes.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark