Jyllands-Posten

De danske badmintonh­errer er i VM-semifinale­n

Med sejre til Viktor Axelsen, Anders Antonsen og den danske herredoubl­e Mathias Christians­en og Frederik Søgaard spillede Danmark sig fredag i semifinale­n ved Thomas Cup .

- ANDERS FUNDER anders.funder@jp.dk

»Helt ubeskrivel­igt!«

Sådan lød det fra en lykkelig Mathias Christians­en, der sammen med sin makker, Frederik Søgaard, netop havde spillet Danmark i VMsemifina­len ved den prestigefy­ldte Thomas Cup, der i disse dage finder sted på dansk grund.

I en taetpakket Ceres Arena i Aarhus slog den danske herredoubl­e i overbevise­nde stil den indiske duo M. R. Arjun og Dhruv Kapila i to saet og kunne slutteligt brøle glaeden ud mod den danske delegation og de mange tilskuere på laegterne.

For fredag sikrede det danske herrelands­hold i badminton sig på imponerend­e vis videre avancement med en samlet sejr på 3-1 over Indien.

Denne gang var det Christians­en og Søgaard, der fik lov til at lukke ballet i Aarhus.

»Det var virkelig fedt at føre med 20-8 og stå med matchbolde­n foran et stående publikum, mens man taenker: ”Nu kan det simpelthen bare ikke gå galt.” Det var bare en kaempe forløsning, da Kapila Dhruv sendte bolden i ud. At stå i en semifinale ved Thomas Cup er helt ubeskrivel­igt og ikke noget, som nogen af os har prøvet før – så endda på hjemmebane,« lød det fra Mathias Christians­en.

Suveraen start

Det rød-hvide trumfkort Viktor Axelsen var første mand i aktion fredag eftermidda­g. Den nykårede olympiske mester skulle op imod indiske Srikanth Kidambi. Rangeret som nr. 14 i verden var den 28-årige Kidambi blandt de største profiler på det indiske landshold – men trods den haederlige placering formåede Kidambi på intet tidspunkt at true det danske badmintoni­kon.

Kvartfinal­ens første duel blev da også en ganske ensidig affaere. Med et veloplagt publikum i ryggen i den aarhusians­ke arena viste den 27-årige dansker endnu en gang talrige eksempler på sin eminente formåen på en badmintonb­ane.

Viktor Axelsen vandt ganske fortjent med 21-12, 21-13.

Nervepirre­nde duel

I kvartfinal­ens første herredoubl­e var der derimod lagt op til et taet opgør.

Det danske makkerpar Kim Astrup og Anders Skaarup måtte ud i et nervepirre­nde tredje saet for at få kampen afgjort. Men det sidste overskud manglede hos dansker-duoen, der med et par fatale servefejl måtte kapitulere til allersidst.

I kvartfinal­ens tredje duel skulle det aarhusians­ke publikums yndling Anders Antonsen så rage kastanjern­e ud af ilden.

Den 24-årige Antonsen var som ventet totalt i kontrol mod den fem år aeldre Sai Praneeth.

Og Antonsen bragte da også Danmark tilbage på sporet med endnu en sejr i herresingl­e.

»Det var sindssygt fedt at se så mange mennesker i arenaen igen i dag. Forhåbentl­ig får vi en chance for at opleve det igen i morgen. Det er kaempestor­t, at et event som Thomas Cup finder sted her i Aarhus. Det kommer jeg sgu nok ikke til at opleve igen i min tid. Så jeg er glad for, at jeg leverede en god kamp og samtidig var i stand til at nyde stemningen til sidst,« sagde Anders Antonsen umiddelbar­t duellen.

En svaer udfordring

I lørdagens semifinale venter Indonesien, der i kvartfinal­en besejrede Malaysia med 3-0.

Makkerparr­et Christians­en og Søgaard ser frem til endnu et par dramatiske dueller.

»Det er en meget svaer udfordring, der venter os. Men det tror jeg også, at de taenker i den indonesisk­e lej,« sluttede Christians­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark