Jyllands-Posten

SÅDAN SAETTER DU FART PÅ AUTOMATISE­RINGEN

-

Start med at se på hele vaerdikaed­en i forretning­en: Hvor er det største potentiale til at opnå en besparelse eller en indtjening. Kortlaeg din forretning og produktion, og find ud af, hvilke digitale vaerktøjer, der kan gavne dig. Måske er det visionssys­temer, der kan forbedre dine produkters kvalitet, eller muligheden for at reproducer­e dine produkter via 3D-print.

Raek ud til det store innovation­ssystem eller klynger som MADE, der er derude. Raek ud til andre virksomhed­er, universite­ter og GTS og få input udefra. Det giver ny viden og udvider din horisont, når I ikke står alene med udfordring­erne.

Eksperimen­tér med en masse små test og iteratione­r for at finde ud af, hvad der har størst vaerdi for din virksomhed. Søg gerne inspiratio­n i andre virksomhed­er, der ikke nødvendigv­is er konkurrent­er, men nogen som har arbejdet med udstyret før og har fået erfaring med at tage det i brug.

Ledelsen skal selv prøve at saette sig ind i, hvordan man i praksis arbejder med det tekniske udstyr. Det kan for eksempel ske ved at deltage i kurser eller efteruddan­nelse på det pågaeldend­e område.

Husk, at det i langt de fleste tilfaelde tager lang tid at omstille sin produktion til at vaere automatise­ret. De virksomhed­er, der vinder, er dem, der forstår transition­stiden. Omstilling­en sker ofte i spring, hvor man først afsaetter tid til installati­on og oplaering og derefter saetter farten op, når alle procedurer er på plads.

Kilder: MADE og Teknologis­k Institut

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark