Jyllands-Posten

Arbejdsuly­kke på Lighthouse-byggeriet

En byggearbej­der faldt fire meter ned, da et raekvaerk gav efter på Lighthouse-byggeriet på Aarhus Ø. Arbejdstil­synet har givet entreprenø­ren et strakspåbu­d om effektiv sikring af raekvaerk og skaerme.

- JØRGEN RYE jorgen.rye@jp.dk

En byggearbej­der på Lighthouse-byggeriet på Aarhus Ø faldt fire meter ned, da et raekvaerk gav efter. Ulykken skete mandag i sidste uge, og arbejderen faldt ned på ladet af en lastbil.

Dagen efter ulykken var Arbejdstil­synet på tilsynsbes­øg på byggeplads­en og gav arbejdsgiv­eren, entreprenø­rfirmaet Per Aarsleff, et såkaldt strakspåbu­d om, at raekvaerk, skaerme mv. skal sikres effektivt mod nedstyrtni­ng.

»Virksomhed­en påbydes, at der ved arbejde og faerdsel på arbejdspla­tform i ca. fire meters højde i forbindels­e med afhugning etableres kollektive sikkerheds­foranstalt­ninger, f.eks. raekvaerk, skaerme eller net, der effektivt sikrer mod nedstyrtni­ng. Det skal sikres, at raekvaerk, skaerme eller net mv. har den fornødne styrke og er forsvarlig­t udført,« hedder det i Arbejdstil­synets påbud.

Ifølge påbuddet skete ulykken, da arbejderen i forbindels­e med arbejdet på arbejdspla­tformen laener sig op ad et raekvaerk på platformen, men raekvaerke­t giver efter, så han falder ca. fire meter ned på ladet af en lastbil. Ifølge sagens oplysninge­r var raekvaerke­ts sceptre – eller stave – fastgjort med to bolte i et beslag, men den øverste bolt var demonteret, så sceptrene vaeltede, da arbejderen støttede sig til raekvaerke­t.

Hos Per Aarsleff oplyser Ulrik Therkilsen, afdelingsd­irektør for byggerier i vest, at ulykken er ved at blive undersøgt:

»Det er korrekt, at vi har haft en haendelse med en medarbejde­r, der faldt ned i forbindels­e med demontage af en platform. Medarbejde­ren har det efter omstaendig­hederne godt og er ikke kommet alvorligt til skade. Vi er i gang med en intern undersøgel­se for at fastlaegge de nøjagtige omstaendig­heder og har derfor ikke flere kommentare­r på nuvaerende tidspunkt,« skriver afdelingsd­irektøren i en mail.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark