Jyllands-Posten

Efterårsfe­rien skydes i gang med gratis livemusik

I den første weekend i efterårsfe­rien kan både voksne og børn danse med til livemusik rundt i Aarhus by

- SARAH ROTHKEGEL STERNBERG sarah.r.sternberg@jp.dk

I efterårsfe­rien er der rig mulighed for at få sig en svingom eller skråle med på gode hits, da Smilets Festival saetter i gang fredag den 15. oktober og fortsaette­r til og med søndag den 17. oktober. Koncertern­e er alle gratis og foregår på Bispetorve­t og Klostertor­v, samt rundt på de mindre pladser i byen, hvor der vil vaere pop op-koncerter.

Fredag gav Mek Pek den gas med showet ”Åh Abe”, og de, der blev haengende efter koncerten, fik mulighed for at opleve Thøger Dixgaard.

Lørdag aften er der også masser af godt på scenerne. Man kan synge med på 00’erhittet ”Fuck Dig”, når Anna David går på Bispetorve­ts scene mellem klokken 13 og 14.

Lørdag kan man også få sig en anderledes trommeople­velse med Kalles World Tour, hvor både boremaskin­e, balloner og bas inkorporer­es i det musikalske billede.

På Klostertor­v kan man i løbet af dagene høre nye toner, når flere upcoming kunstnere giver koncert. Deriblandt bandet Deep Dive, som i 2022 udkommer med deres debutalbum. Udover musikken kan man også deltage i champagnes­magning eller prøve at slå de danske mestre i dart 5000. Søndag står på en mere rolig dag, når der er frokostjaz­z fra klokken 12 til 14.

Festivalle­n arrangeres af Aarhus City Forening med støtte fra Aarhus Kommunes Genstartsp­ulje, der skal hjaelpe med at få gang i byen og detailhand­len efter coronakris­en.

 ?? ?? Anna David er blandt de kunstner, man kan opleve i starten af ferie, når musikken spreder sig i gaderne under Smilets festival. Arkivfoto: Emil Ryge Christoffe­rsen
Anna David er blandt de kunstner, man kan opleve i starten af ferie, når musikken spreder sig i gaderne under Smilets festival. Arkivfoto: Emil Ryge Christoffe­rsen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark