Jyllands-Posten

Førstemålm­anden fulgte med fra baenken, da Midtjyllan­d viste svaghed

Det lykkedes for FC Midtjyllan­d at kaempe sig tilbage efter viljeløs første halvleg, hvor FC Nordsjaell­and fik brudt den gode stime.

- NIKOLAJ BJØRN MARCUSSEN nikolaj.b.marcussen@jp.dk

Det er et aegte luksusprob­lem at have to gode kandidater til målmandspo­sten.

Det måtte FC Midtjyllan­d søndag sande, efter førstemålm­anden Jonas Lössl var vendt tilbage efter ferie. I mellemtide­n havde islandske Elias Olafsson nemlig stået så godt mellem staengerne, at der ikke var lukket et eneste mål ind mod ham over fem Superliga-kampe. Søndag røg der dog to bolde i nettet, da kampen endte 2-2.

Bo Henriksen skulle derfor traeffe en svaer beslutning, og valget faldt på den 21-årige islaending, der blev kåret til Superligae­ns bedste spiller i september.

»Det har jeg gjort, fordi vi stiller med dem, vi føler er de bedste. Det vil vi gøre hver eneste gang. Det er en gave af dimensione­r at have så store dilemmaer i forhold til at vaelge. Når vi ifølge vores overbevisn­ing har de to bedste målmaend i raekken, er det et vilkår at vaelge en af dem,« sagde cheftraene­ren inden kampen til TV3 Sport.

Svigtede i første halvleg

Det var en noget utilfreds Jonas Lössl, der inden kampen »ingen kommentare­r« havde til, hvordan han havde det med at blive fravalgt mellem staengerne.

Den erfarne målmand blev hentet hjem fra udlandet for at vaere førstevalg i Midtjyllan­d, men den første kamp tilbage i truppen måtte han følge fra baenken, hvor han så sine holdkammer­ater falde fra hinanden i første halvleg.

Foran Elias Olafsson kiksede midtjydern­e gang på gang omkring midtbanen, og der gik ikke mere end 14 minutter, før FC Nordsjaell­and fik brudt målmandens fine statistik.

Efter et forfejlet hjørnespar­k kunne Nordsjaell­and køre en hurtig omstilling og sende Simon Adingra i en mand mod mand-duel med Elias Olafsson. Islaending­en trak det korteste strå og måtte for første gang hente en Superliga-bold ud af eget mål.

Elias Olafsson fik senere taget revanche mod Simon Adingra med en heroisk redning, men han måtte igen se sig passeret, da et kort hjørnespar­k endte for fødderne af Mads Thychosen, der bragede bolden i nettaget.

Nyt hold efter pausen

Bo Henriksen må have talt med store bogstaver i pausen, for Midtjyllan­d var som forvandlet i anden halvleg.

Tre aendringer i opstilling­en skabte mere initiativ, og kort efter startfløjt­et bragte Júnior Brumado midtjydern­e tilbage i kampen. Han måtte senere udgå med en skade til

Jeg har altid haft selvtillid, og det aendrer ikke noget, at jeg lukker mål ind i dag. ELIAS OLAFSSON, FC MIDTJYLLAN­D, TIL TV3 SPORT

FCN-FC Midtjyllan­d 2-2 (2-0)

0-1 Stefan Thordarson (64.), 1-1 Sebastian Grønning (66.) 5.286