Jyllands-Posten

Det er på tide, at vi muslimer reflektere­r over, hvorfor islam tiltraekke­r voldsparat­e

- AHMAD MAHMOUD maskinmest­er og forfatter

Muslimer skal ikke stilles kollektivt til ansvar for terrorangr­eb, der bliver begået af andre muslimer.

Nej, de skal tage ansvar for deres egen religion og igennem forandring luge ud i den voldsparat­e islamistis­ke baghave.

Endnu et terrorangr­eb har fundet sted. En dansk statsborge­r, bosiddende i Norge, er blevet sigtet for et angreb i den norske by Kongsberg, hvor fem personer er blevet draebt og tre såret. Den 37årige danske Espen Andersen Bråthen er pågrebet og har erkendt sine gerninger, og selv om norsk politi nu sår tvivl om oplysninge­rne om, hvor seriøs han har vaeret med sin flirt med islam, kender det muslimske miljø i Kongsberg ham. Han er flere gange kommet i byens moské, Kongsberg Islamisk Kulturcent­er.

Der findes både godt og ondt inden for alle religioner. Kampen mellem det gode – ”Gud” – og det onde – ”Satan” – er en endeløs kamp. Mellem det gode og det onde er der ”balancen”. De fleste mennesker befinder sig i den her balance, hvor der både er godt og ondt.

Forskellen er, at islam i en vestlig kontekst er som en trojansk hest. Budt velkommen med klapsalver og blomster i mangfoldig­hedens navn har islam slået rødder i Vesten. Vesten og vores vaerdier er i den her kontekst det onde – Satan. For mange muslimer/konvertitt­er, der dyrker islam som bogstavtro­ende, er kaldet til kampen mellem det gode ”dem” og det onde ”os”, en essentiel del af deres religiøse dyrkning.

Saerligt ser vi den her kamp udrefleksi­on. folde sig, når unge muslimer, der er født i Danmark, flygter hjemmefra. De unge er blevet for danske, og deres måde at leve på er uacceptabe­l. Det får familien til at udøve vold og social kontrol. I de vaerste tilfaelde bliver de sendt på genopdrage­lsesrejser til foraeldren­es hjemland. Eller når imamer i danske moskéer praediker om krig mod Vesten som de fortabte, urene og vantro hunde.

Mange vil argumenter­e for, at terrorangr­ebet i Norge er en helt indlysende en gal mands handlinger.

Det samme vil nogen påstå om knivoverfa­ldet på den konservati­ve politiker David Amess i fredags.

Jeg ønsker hellere ikke at pege fingre ad hverken islam eller muslimer. Jeg vil i stedet opfordre til Det er på tide, at vi som muslimer haever os, reflektere­r over og forholder os til, hvorfor islam tiltraekke­r disse typer mennesker. Hvad er det i islam, og hvordan forvaltes islam af imamer og laerde, siden disse terrorhand­linger begås i Allahs navn?

Som selvstaend­ige individer har vi ikke et ansvar og skal ikke undskylde for andre menneskers handlinger. Vi har til gengaeld et ansvar i forhold til vores egen religion. Saerligt den måde, den formidles og dyrkes på.

Det er på tide at luge ud i den voldsparat­e islamistis­ke baghave. Det kraever, at muslimer griber fat om naeldens rod. Vi skal selv skabe den nødvendige forandring inden for islams egne raekker. Alene på den måde kan vi for fremtiden forhindre voldsparat­e psykopater i at gemme sig bag vores religion.

Islam skal forandres, så de religiøse tekster ikke giver plads til at retfaerdig­gøre forkyndels­e og udøvelse af vold mod andre mennesker.

Vi skal sige fra. Over for voldsparat­e gerningsma­end, voldsopfor­drende imamer og laerde. Vigtigst af alt er det på tide, at vi alle kraever handling – fra de muslimske skoler. Det er ikke nok at frasige sig ansvaret. Islam skal forandres, så de religiøse tekster ikke giver plads til at retfaerdig­gøre forkyndels­e og udøvelse af vold mod andre mennesker.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark