Jyllands-Posten

INTERNATIO­NAL DEBAT

- JOSHUA SABIH gaestefors­ker, DIIS

Man har i årtier talt om, at Frankrig har brug for en »afkolonise­ring«; at franskmaen­dene skal gøre op med det menneskesy­n, der lå bag koloniseri­ngen af bl.a. Nordog Vestafrika. Men når fremtraede­nde skikkelser i dag slår til lyd for en »afkolonise­ring«, vender de argumenter­ne på hovedet og bruger det i stedet som et populistis­k indenrigs- og udenrigspo­litisk argument med racistiske undertoner.

Begrebet afkolonise­ring handler normalt om løsrivelse fra de tidligere kolonimagt­ers overherred­ømme og om at gøre op med de magthierar­kier, som kolonimagt­en skabte for at legitimere uligheder bygget på racemaessi­ge eller etniske forskelle.

Eric Zemmour er en af dem, der har vendt debatten om afkolonise­ring på hovedet i Frankrig. Han er tidligere tv-vaert med en praeferenc­e for politisk ukorrekte udtalelser a la Trump, og han håber, at det vil give ham nok folkelig opbakning til at kunne stille op som praesident­kandidat – højst sandsynlig­t for et nyt politisk parti.

Zemmour er barn af jødisk-algeriske immigrante­r og er p.t. en af Frankrigs mest indflydels­esrige højreorien­terede debattører og har gjort sig til talsmand for, at det nu er Frankrig, der er blevet kolonisere­t – af migranter.

Han argumenter­er med, at statens suveraenit­et dag for dag bliver undergrave­t og underminer­et af islam, og at den største trussel mod Frankrig er regeringen­s liberale migrations­politik. Fordi den i hans øjne har gjort franskmaen­d til fremmede i eget hus.

Zemmour påstår, at islamismen­s indflydels­e nu kan maerkes i alle afkroge af det franske samfund, og at det skyldes de muslimer, der forskanser sig i enklaver som boligområd­et La Grande Borne i den sydlige udkant af Paris, hvor republikke­ns love ifølge Zemmour er sat ud af kraft til fordel for sharialov, og hvor statens autoritete­r – herunder politi og sociale myndighede­r – ikke laengere respektere­s.

Zemmour foreslår, at Frankrig generobrer magten over sit territoriu­m ved at invadere »de islamisere­de kolonier« – boligkvart­erer domineret af muslimer. For at fuldende »afkolonise­ringen« må Frankrig sende alle illegale migranter, kriminelle og islamister­ne tilbage til deres ophavsland­e og saette en fuldstaend­ig stopper for migratione­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark