Jyllands-Posten

Stof & Stil praesterer et overskud på 10,9 mio. kr.

-

Den familieeje­de danske virksomhed Stof & Stil er kommet økonomisk fornuftigt igennem coronanedl­ukningen i 2020 og den første del af 2021.

Selv om der er barberet knap 5 mio. kr. af overskudde­t i forhold til året før, kommer stof- og hobbykaede­n, der har sit hovedsaede i Herning, ud med et overskud på 10,9 mio. kr. Det viser butikskaed­ens regnskab for 2020/ 21.

Undervejs i regnskabså­ret har virksomhed­en åbnet en butik i den østrigske hovedstad Wien samt skiftet navn fra Stof & Stil til Selfmade.

»De mange hele og delvise lukkedage i butikkerne har selvfølgel­ig medført et kaempe omsaetning­stab,« skriver ledelsen.

Omvendt er onlinesalg­et steget markant i de perioder, hvor de fysiske butikker har vaeret nedlukket, men det har ikke kunnet kompensere for det mistede salg i de nedlukkede butikker.

Stof & Stil, der primaert er kendt for sit sortiment af metervarer og hobbyartik­ler inden for stof, garn og sytilbehør, åbnede sin første butik i 1980 i Herning, da aegteparre­t Marianne og Peter Lerche etablerede firmaet Peters Resthal. Siden har virksomhed­en flere gange skiftet navn. I dag er den ejet af parrets børn: Rikke, Michael og Alexander Lerche.

Stof & Stil-koncernen har knap 750 ansatte fordelt på fem lande og med i alt 30 butikker.

 ?? ?? Stof & Stil skiftede tidligere i år navn til Selfmade.
Stof & Stil skiftede tidligere i år navn til Selfmade.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark