Jyllands-Posten

Hortens topchef: »De unge vil ikke vaere med i

Danmarks sjettestør­ste advokatfir­ma Horten er åbent for at indgå samarbejde med andre aktører end advokater.

- LONE ANDERSEN lone.andersen@finans.dk

Man får naesten fornemmels­en af, at den nye topchef i landets sjette største advokatfir­ma er i faerd med at indrykke en kontaktann­once.

»Inden for det naeste årti tror jeg bestemt, der vil komme flere udenlandsk­e spillere, der vil blande sig i det danske advokatmar­ked. Og de store revisionsh­use vil også fylde mere på vores marked. Vi vil hellere se, at det sker i et samarbejde med os end i en stenhård konkurrenc­e,« siger Christian Gregersen.

Han er nyvalgt managing partner, altså topchef, for advokatfir­maet Horten, og tiltraeder formelt posten den 1. januar.

Firmaet vokser

Hans udgangspun­kt er et firma, der i 2020 voksede med 6 pct. til 452 mio. kr., og vaeksten er fortsat ind i 2021, hvor omsaetning­en »er over budget«, siger han.

Han melder sig blandt de advokathus­e, der ikke helt vil afvise en liberalise­ring af advokatmar­kedet. Det er noget, som Konkurrenc­erådet har anbefalet i en rapport, som politikern­e stadig tygger på.

Rådet laegger op til, at det ikke kun skal vaere danske advokater, der ejer danske advokatfir­maer. Andre aktører – både internatio­nale spillere og store rådgivning­skoncerner – skal også have adgang til advokatmar­kedet for at skabe størst mulig konkurrenc­e.

»Det er svaert at sige, hvordan konstellat­ionen bliver, men idéen om at have et rent advokatfir­ma er ikke så vigtig for mig som person. Jo mere blandet et produkt, man har, jo mindre klart er produktet i sidste ende. Men hvis du kan kommuniker­e det som virksomhed, kan jeg ikke se problemet,« siger Christian Gregersen.

Også advokatfir­maet Lundgrens har talt for at lade i hvert fald nogle af paraderne falde.

Også i erkendelse af at man ikke kan bevare monopolet for tid og evighed, og at konkurrenc­e er sundt.

Princippet er vigtigt

Christian Gregersen understreg­er dog, at det er vigtigt at bevare princippet om advokaters uafhaengig­hed.

»Vi kan noget helt specielt og har en saerlig rolle i retssystem­et, og det princip skal man ikke haelde ud med badevandet. Men når det er sagt, ser vi med sindsro på rapporten, og vi er bestemt indstillet på at indgå samarbejde med andre aktører,« siger han.

Vi kan noget helt specielt og har en saerlig rolle i retssystem­et. CHRISTIAN GREGERSEN, MANAGING PARTNER, HORTEN

En identitets­krise

Mens politikern­e beslutter sig for, hvor meget samkvem der kan blive på rådgiverma­rkedet, har Horten vaeret i gang med en form for intern identitets­krise.

Firmaet var i mange år kendt for at vaere det mest ”socialisti­ske” i den forstand, at partnerne og de ansatte i firmaer i stor udstraekni­ng delte overskudde­t ligeligt mellem sig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark