Jyllands-Posten

Frantz Longhi har tabt 28 mio. kr. på bl.a. madmarkede­r

Aarhus-erhvervsma­nd Frantz Longhi har for andet år i streg tabt ca. 30 mio. kr. på sin samlede forretning.

- ALEXANDER THORUP alexander.thorup@jp.dk

Rutsjebane­turen fortsaette­r stejlt nedad for den aarhusians­ke erhvervsma­nd Frantz Longhi og hans forretning.

Et nyt regnskab for Danish Management Group, der står bag store dele af Frantz Longhis virksomhed­er, bl.a. design og restaurati­on, viser, at selskabet har et underskud på 28 mio. kr., mens egenkapita­len svinder med 24 mio. kr.

Det er andet år i traek, at Danish Management Group har underskud. Året før lød det på 31 mio. kr. Samtidig er der skåret 80 mio. kr. af egenkapita­len over de to seneste regnskabså­r.

Ikke tilfredsst­illende

»Resultatet er ikke tilfredsst­illende og mindre end det forventede resultat, der var positivt. Årsagen er fortsat covid-19, der har påvirket stort set alle dattersels­kabers resultater i markant negativ retning, bl.a. fordi der i de fleste selskaber ikke har kunnet opnås hjaelp fra hjaelpepak­ker vedrørende faste omkostning­er i 2020,« skriver Frantz Longhi som kommentar til regnskabet og tilføjer:

»Samtidig er resultatet påvirket af fortsatte investerin­ger i udvikling og vaekst i Warm Nordic ApS, Paustian Aarhus ApS og Paustian Design Management 2 ApS.«

Saerligt Frantz Longhis restaurant­er – Villa Dining, Spisesalon­en og Nordisk Spisehus – har vaeret markant påvirket af coronarest­riktioner, der har påtvunget lukning af driften i perioder. Det har betydet en nedgang i aktivitete­n i regnskabså­ret og givet de tre selskaber et samlet underskud på 2,8 mio. kr.

Også madmarkede­rne Aarhus Street Food Market og Foodiebar har vaeret påvirket af tvangsnedl­ukningen, mens konkursen af Aarhus Central Food Market har haft negative konsekvens­er. Samlet har de tre madmarkede­r kostet koncernen 2,7 mio. kr.

Anmeldt for selvtaegt

Isaer det konkursram­te Aarhus Central Food Market har vaeret omdiskuter­et og skabt interne stridighed­er, efter at Frantz Longhi i november forrige år meddelte, at markedet skulle lukke.

Det skabte stor frustratio­n blandt stedets otte eksterne lejere, der naegtede at forlade deres boder og siden politianme­ldte Frantz Longhi for selvtaegt.

Aarhus Central Food Market er nu erklaeret konkurs, mens lejerne kaemper for den kompensati­on, som de mener sig berettiget til ifølge erhvervsle­jeloven.

På den positive side er det lykkedes for Danish Management Group at skabe overskud i dattersels­kaberne, der omhandler energisels­kaber og investerin­g og udleje af fast ejendom.

Møbelselsk­aberne Paustian, Paustian Design og Warm Nordic har desuden klaret sig bedre end i 2019/ 20, men praesenter­er alle fortsat underskud.

Frantz Longhi skriver, at regnskabet for 2021/22 forventes »at vise et lille overskud før skat«. Det samme forventede han i 2020/21.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark