Jyllands-Posten

En ny storhedsti­d?

-

leverer kun en lille del af resultatet på bundlinjen.

Sidst, Barclays for alvor var i vaelten globalt, var i slutningen af 00’erne. Gennem nogle år havde man forsøgt at købe den amerikansk­e investerin­gsbank Lehman Brothers. Da denne så berømmelig­t gik konkurs og udløste finanskris­en i 2008, kunne aktiverne købes til spotpris, og Barclays slog til.

Mange amerikaner­e skumlede over denne smartness i en stresset situation, hvor de amerikansk­e skatteyder­e blev spaendt hårdt for i redningen af andre virksomhed­er. Men købet var reelt nok, og Barclays har tjent gode penge på det.

Men igen: Synergien til det britiske aktiemarke­d bliver stadig mindre vaerd, og Barclays taber markedsand­ele til de amerikansk­e konkurrent­er.

Ydmyge målsaetnin­ger

Det ene med det andet har Barclays vaeret ramt på indtjening og omdømme, og man har reageret med nogle strategisk­e tilpasning­er, der groft sagt summer sammen til, at man vil betjene kernekunde­rne. De store armbevaege­lsers tid er forbi.

Set i lyset af, hvad Barclays historisk har vaeret med til, er det en ydmyg målsaetnin­g. Man kan gaette på, at bankens ledelse inderst inde har større ambitioner og hurtigt vil vende strategien til noget mere offensivt, hvis vilkårene bliver til det – herunder hvis det britiske aktiemarke­d genvinder i det mindste noget af fortidens status.

Men det vil ikke vaere nok, at vinden blaeser Barclays’ vej. Banken vil også selv skulle gøre sig parat til at agere i den nutidige globale økonomi.

»Barclays er bl.a. stor i Asien, men derude aendrer markedet sig jo også gevaldigt. Så det vil vaere en hård kamp, og hvis man så ikke formår at vaere med på digitalise­ringstrend­en, bliver man nok kørt agterud. Det er nok den kamp, alle gode gamle klassiske selskaber kaemper i de her tider,« siger Tine Choi Danielsen, der anfører, at hun taler generelt og ikke har specialist­viden om Barclays.

Man har reageret med nogle strategisk­e tilpasning­er, der groft sagt summer sammen til, at man vil betjene kernekunde­rne. De store armbevaege­lsers tid er forbi.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark