Jyllands-Posten

Christian Herskind satte efter sygdom farten ned et par år tidligere end planlagt

Efter en blodprop i hjertet stiller advokat, forretning­smand og brigadegen­eral Christian Herskind skarpt på det sjoveste og mest spaendende.

- PETER SCHOLLERT peter.schollert@finans.dk

Da Christian Herskind stod på fortovet og ventede, lød der i naerheden en ambulances­irene. Alligevel overvejede han – advokat, forretning­smand og brigadegen­eral – i de minutter aldrig, at ambulancen var på vej for med udrykning at køre ham til sygehuset.

»Det måtte vaere et aeldre menneske, der boede i nabolaget, taenkte jeg. Godt nok havde jeg ringet til alarmcentr­alen og fortalt, at jeg havde smerter flere steder. Men jeg forestille­de mig aldrig, at det var så alvorligt, som det viste sig at vaere,« siger han.

Christian Herskind havde fået en blodprop i hjertet og skulle opereres. At det var alvorligt, viste sig også ved, at han liggende i hospitalss­engen fik lavet sit testamente.

Det var i september 2018, og et par uger efter at Christian Herskind på 48 minutter havde løbet 10 kilometer til Royal Run. Året efter deltog han igen i løbet og opnåede stort set samme tid. Men hvis man dermed troede, at han nemt havde rystet blodproppe­n af sig, tog man fejl.

»Efter operatione­n var jeg igennem et langt og kraevende genoptraen­ingsforløb, og samtidig gik mit aegteskab i stykker,« siger Christian Herskind.

»Til gengaeld viste mine sønner en offervilje og støtte, som jeg måske havde drømt om, men ikke forventet og slet ikke fortjent, efter at jeg i mange år havde fokuseret på arbejde og karriere frem for familie.«

Bor i Humlebaek og Aarhus

Inden blodproppe­n havde han en plan om at trappe ned, så snart han fyldte 60 år. Nu konstatere­r han, at nedtrapnin­gen skete et par år tidligere end planlagt:

»Jeg har en smule mén efter blodproppe­n og skal oftere end før tage en pause. Desuden har jeg fokus på kun at lave det, som jeg synes er sjovt og spaendende.«

Han bruger groft sagt et par timer dagligt på sit bestyrelse­sarbejde i bl.a. Skako, som han ejer 25 pct. af, Pihlkoncer­nen, Labflex, Taulov Dry Port og Amager Bakke, og så passer han sine investerin­ger i ejendomme og vaerdipapi­rer. I den forbindels­e vil han godt acceptere en formulerin­g om, at han er god for et mindre trecifret millionbel­øb.

Christian Herskind bor på skift i Humlebaek nord for København og i Aarhus. Her er hans hustru siden 2020, Nete Herskind RamlauHans­en, der har to børn, sekretaria­tschef på det sundhedsvi­denskabeli­ge fakultet på Aarhus Universite­t.

»Min hustru er en løvemor og en vidunderli­g og temperamen­tsfuld partner, som jeg aldrig keder mig sammen med,« lyder det fra Christian Herskind, som har en ferieresid­ens i Pigna i Italien.

Han voksede op i en landsby uden for Fredericia, hvor soldater på march ofte holdt en pause, og han drømte om at blive en af dem. Det lykkedes, og siden blev han landets første general af reserven og var bl.a. udsendt til Afghanista­n.

Christian Herskind laegger ikke skjul på, at han inden sin militaertj­eneste havde vaeret »en negativ mønsterbry­der«, der ikke ville passe ind og slet ikke lave lektier. Men efter at have aftjent sin vaerneplig­t og taget en reserveoff­iceruddann­else var han motiveret til at tage en HF.

Kreativ og visionaer

Siden kom han ind på jura ved Københavns Universite­t, hvor han blev cand.jur., og senere blev Christian Herskind advokat. Omkring årtusindsk­iftet laerte han med egne ord at begå sig i en stor virksomhed. Det var entreprenø­rselskabet NCC, hvor han var koncerndir­ektør i otte år, inden han skiftede til adm. direktør for Refshaleøe­n Holding med ansvar for udvikling af det område i København, hvor skibsvaerf­tet B&W lå.

»Som direktør var jeg kreativ og visionaer og optaget af at levere resultater, og den attitude har jeg taget med mig i mit bestyrelse­sarbejde,« påpeger Christian Herskind og siger om sine svagheder som leder:

»Jeg skulle indimellem have vaeret bedre til at tage en dyb indånding og til at slappe lidt af.«

 ?? ?? Christian Herskind havde som barn svaert ved at finde sin plads. Siden blev han advokat, direktør, investor og brigadegen­eral. Privatfoto
Christian Herskind havde som barn svaert ved at finde sin plads. Siden blev han advokat, direktør, investor og brigadegen­eral. Privatfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark