Jyllands-Posten

Et langsigtet kaedebrevs­system«

-

Men til sidst blev presset for stort fra en stadig voksende skare af medarbejde­re, der ville belønnes, hvis de gjorde en saerlig indsats.

Meget mere enige

»De seneste par år har vi haft en diskussion i partnerkre­dsen og gjort os tanker om, hvem der har billetten til toget i de kommende 10 år. Det har vaeret nogle svaere møder, og der er en del partnere, der har forladt os, og nye er kommet.«

»Nu oplever jeg, at vi i dag er meget mere enige,« siger Christian Gregersen, der selv har vaeret i Horten i kun godt fire år.

»Jeg tror, vi er blevet lidt mere skarpe på, hvad vi gerne vil. I sidste ende havde vi nok prioritere­t økonomien for lavt,« siger han.

Om 20 år er lang tid

»Vi har haft en fin forretning, men alle skal opleve, at de får en tilfredsst­illende aflønning, og det er noget, både unge partnere og unge talenter efterspørg­er. De vil ikke vaere med i et langsigtet kaedebrevs­system, hvor man så bliver belønnet med en guldrandet pensionsor­dning om 20 år.«

»De vil hellere aflønnes med det samme og så vide, at hvis de arbejder hårdt i år og gør det godt, klinger der lidt ind på kontoen.«

Horten vil stadig dele mindst halvdelen af overskudde­t ligeligt.

»Men vi kan se, at hvis du ønsker at tiltraekke nogle af de bedste advokater, er man nødt til at have en fleksibel pengepung,« erkender han.

Og så skal han i den ikke alt for fjerne fremtid finde ud af, om Horten skal forblive selvstaend­igt, eller om man skal ind i et samarbejde eller en fusion, eller hvad reglerne nu måtte tillade fremover.

Kan de største danske advokathus­e klare sig selv, eller er det nødvendigt med internatio­nale alliancer?

»Jeg tror, at top-10 kan klare sig. Vores vaesentlig­ste aktiv er personer, og hvis du kan fastholde en god forretning og holde fast i staerke advokater, tror jeg, at du ude i byen kan købe de teknologis­ke redskaber, der skal til. De store teknologis­ke leverandør­er vil samtidig få en stadig større del af vores profil, efterhånde­n som deres ydelser bliver mere centrale for os at traekke på. Det kan flytte nogle omkostning­sprocenter,« siger Christian Gregersen.

Horten havde for år tilbage et samarbejde med det internatio­nale advokatfir­ma DLA Piper, men valgte ikke at traede fuldt ind i DLA. Det gjorde siden det konkurrere­nde advokatfir­ma Lett.

»På den korte bane tror jeg, vi ønsker at have staerke samarbejde­r som et uafhaengig­t firma og få spaendende internatio­nale sager og måske mulighed for udstatione­ring i udlandet. Det er også noget, vores medarbejde­re efterspørg­er,« siger Christian Gregersen.

Nødvendige investerin­ger

»På den laengere bane skal vi strukturel­t se på, hvordan vi kan sikre os, at vi kan blive ved med at vaere skarpe inden for teknologis­k udvikling, f.eks. AI og hvad der måtte komme. På den lange bane skal der laegges nogle investerin­ger ind i et vidensfirm­a, for at man bliver ved med at vaere relevant.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark