Jyllands-Posten

Lokalpolit­iker beskyldt for sexchikane – traekker sit kandidatur

-

En hånd på en bagdel, en finger naer en bluseudska­ering og kommentare­r med seksuelle undertoner.

Sådan lyder de beskyldnin­ger om kraenkelse­r, som en måned før kommunalva­lget har fået Christian Haubuf (S) til at traekke sig. Den 70-årige socialdemo­krat stod ellers som nummer to på listen i Syddjurs Kommune, hvor han har siddet i byrådet siden 2013, oplyser TV 2 Østjylland

»Christian Haubuf fortalte os fredag, at han ville traekke sig, og lørdag har han så offentligg­jort det,« siger formand for Socialdemo­kratiets

Faellesled­else i Syddjurs Kommune Søren K. Lauridsen til TV 2 Østjylland.

»Tilsynelad­ende kører der en sag, som peger på, at han i sit arbejde som leder af en børnehave i 34 år har haft kraenkende adfaerd over for medarbejde­re,« siger Søren K. Lauridsen.

Christian Haubuf var indtil 2017 leder af en børnehave i Pindstrup, som i dag hedder Pindstrup Børnehus.

Sexchikane­n skulle angiveligt vaere foregået, mens han arbejdede på stedet, og vaere gået ud over en kvindelig medarbejde­r tilbage i 2008. Ifølge dokumenter, som TV 2 Østjylland har set, beskyldte kvinden dengang Christian Haubuf for mundtlig og fysisk sexchikane, som fortsatte gennem flere måneder, på trods af at hun flere gange mundtligt bad ham stoppe.

Bl.a. skulle Christian Haubuf have klappet hende bagi ved flere lejlighede­r, kaldt hende skat, holdt hende på hofter og talje samt have kørt en finger rundt i udskaering­en på hendes bluse.

Derudover skulle han ifølge kvinden have sagt, at han altid får lyst til at tage bukserne af, når hun er der.

Beskyldnin­gerne om sexchikane endte ifølge de papirer, TV 2 Østjylland har set, med, at kvinden i 2008 først blev sygemeldt og siden flyttet til en anden arbejdspla­ds i kommunen.

Ledelsen støtter beslutning

Da sagen er så gammel, undrer det også Faellesled­elsen for Socialdemo­kraterne i Syddjurs Kommune, at den kommer frem netop nu.

»Vi er meget rystede over og kede af sådan en sag. Det er en ulykkelig sag, at vores kandidat, som er nummer to på listen og har siddet der i flere år, bliver nødt til at traekke sit kandidatur. Vi synes, det er meget underligt, at sagen kommer her 30 dage før valget,« siger Søren K. Lauridsen.

Ifølge Søren K. Lauridsen har Christian Haubuf en jurist til at kigge på sagen.

Foreløbig bakker partiets borgmester­kandidat i Syddjurs Kommune, Michael Stegger Jensen, op om Christian Haubufs beslutning om at traekke sig.

»Vi tager i Socialdemo­kratiet i Syddjurs afstand fra seksuelt kraenkende adfaerd og bakker op om Christians beslutning om at traekke sit kandidatur,« siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark