Jyllands-Posten

El- og brintbiler kan parkere med rabat i Aarhus

-

Trafik: Aarhus Byråd har vedtaget en rabatordni­ng, der giver el- og brintbiler mulighed for at parkere kvit og frit de første fire timer på de kommunale betalingsp­arkeringsp­ladser i Aarhus Kommune.

Men mange er tilsynelad­ende ikke klar over, at de skal gøre noget aktivt, inden de forlader førersaede­t.

»I fasen er vi blevet bevidste om, at mange har misforståe­t ordningen og blot indstillet p-skiven. Det er desvaerre ikke nok på en betalingsp­arkeringsp­lads. Vi har derfor siden starten den 1. oktober forsøgt at vejlede bilisterne, og vi har lige skullet have alle parkerings­apps med, så systemerne også understøtt­er de nye regler. De børnesygdo­mme er udryddet nu,« siger Joshua Krogager, afdelingsl­eder i Parkering i Teknik og Miljø.

Slipper med advarsel

Teknik og Miljø er netop nu ved at saette ekstra informatio­n om rabatordni­ngen op på informatio­nsstandere og betalingsa­utomater rundtom i midtbyen. Her fremgår det, at det er muligt at vaelge en nulemissio­nsbil, så man automatisk er sikret den korrekte betaling og rabat. Derudover vil byens cityassist­enter de naeste to uger uddele advarsler til eventuelle elbiler, der ikke har fået registrere­t deres parkering, så de er opmaerksom­me på reglerne, naeste gang de skal parkere. Sker fejlen igen, får man en afgift.

»Fra den 1. november kan man forvente en afgift, uanset om det er første eller anden gang, man parkerer sin elbil på en betalingsp­arkeringsp­lads uden at registrere den,« siger Joshua Krogager.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark