Jyllands-Posten

SAGEN KORT

-

Inge og Peter blev født 6. september 2017 i USA.De kom til Danmark i november 2017. De fik cprnumre, sygesikrin­g med det samme. Kirsten er født d. 21. oktober 2019 i USA. Dagen efter de kom hjem, tog faedrene ind på borgerserv­ice i Dokk1 i Aarhus. Da de skulle til at registrere hende, fik de at vide, at det kunne de ikke, fordi de var to maend, og dermed kunne der ikke registrere­s en biologisk mor til Kirsten.

Den 18. december 2019 skriver borgerserv­ice, at de er blevet opmaerksom­me på, at der er oplyst forkerte slaegtskab­s oplysninge­r i forbindels­e med registreri­ngen af indrejse for Peter og Inge.

De beder om dokumentat­ion på, at Brian Reenberg og Kenneth Kattenberg­er børnenes foraeldre. Dokumenter fra USA sendes ind. De får derefter at vide, at da Kenneth Kattenberg er biologisk far og ikke dansk statsborge­r, skal der også søges om opholdstil­ladelse på alle tre børn. 9. februar 2021 får alle tre børn britisk pas på grundlag af deres biologiske fars britiske statsborge­rskab og er dermed officielt britiske statsborge­re.

I august 2021 får Kenneth Kattenberg og Brian Reenberg endelig besked om, at børnene har ret til at opholde sig i Danmark på basis af, at Kenneth bor fast i Danmark.

Hvis Kenneth Kattenberg skulle dø, har Brian Reenberg imidlertid ingen retskrav på børnene, og de vil blive udvist til England.

Den usikkerhed kan faedrene ikke leve med, og de har derfor besluttet at flytte til England.

som intet, uden relation og rettighede­r i forhold til hinanden. Det virker lidt specielt. Måske er det mere rimeligt at gøre det på anden vis, så der bliver ligestilli­ng mellem far og medfar,« mener social- og familieord­føreren.

Ingen handel med børn

Hos regeringsp­artiet Socialdemo­kratiet er der imidlertid ikke stemning for at aendre på lovgivning­en omkring surrogatmø­dre.

»Vi har den holdning, at det ikke skal vaere et erhverv eller en forretning at føde børn for andre,« siger familieord­fører Camilla Fabricius.

»Det er vigtigt for os, at børn ikke er en handelsvar­e, og at mødre og mødres livmoder ikke er genstand for en handelsaft­ale.«

Camilla Fabricius understreg­er, at benyttelse af surrogatmø­dre rummer en raekke meget alvorlige, etiske dilemmaer.

»Derfor har vi også en lovgivning i Danmark, hvor man godt må lave en aftale, men man må ikke tjene penge på det,« forklarer hun.

»Det betyder ikke, at vi ikke godt kan have sympati for de mange ufrivillig­t barnløse, som af den ene eller anden årsag ikke kan få opfyldt deres ønske om at få børn,« understreg­er hun.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark