Jyllands-Posten

China Wok House – o.k. uden at vaere prangende

Vi fik en fornuftig omgang takeaway, da vi hentede mad hos China Wok House i Aarhus C.

- JENS ARVID SPAERHAGE HANSEN jens.arvid@jp.dk

Det vil ikke vaere en underdrive­lse at sige, at der var fyret op under kedlerne denne søndag aften hos China Wok House. Bestilling­en var afgivet på den webtjenest­e, restaurant­en samarbejde­r med, hvilket fungerede upåklageli­gt, og det var jeg helt sikkert ikke den eneste, der havde gjort, for der var et rend af folk med varmekasse­r på ryggen, der skulle hente mad til udbringnin­g. Samtidig var der også ordrerne til gaesterne i restaurant­en, der skulle honoreres.

Det afstedkom da også en besked fra restaurant­en om, at min ordre ville vaere 20 minutter forsinket i forhold til det først angivne tidspunkt for afhentning. AErgerligt, men o.k. service at oplyse det.

China Wok House ligger ved Åboulevard­en i Aarhus, men skal man hente takeaway, er der indgang fra Skt. Clemens Straede. Den flinke tjener lod mig dog gå gennem restaurant­en, da jeg entrede fra åsiden. Her kunne jeg konstatere, at der var mange gaester ved bordene, og det er altid et godt tegn.

Hjemme kunne vi konstatere, at det så rigtig godt ud. Maden var emballeret med påsvejset folie, som var nem at fjerne, og det så i det hele taget glimrende ud. Ris var der også masser af. Ja, faktisk helt vildt meget. Jeg håber ikke, at vi ved en fejl fik noget af den ris, en af de andre ordrer skulle have haft, for der var ris til alle fem portioner, selv om to at vores bestilling­er var nudelrette­r.

Sved på overlaeben

Netop nudelrette­rne fik store roser fra aftenens medspisere. Vi havde bestilt en omgang stegte risnudler med oksekød, grøntsager, bønnespire­r, svampe, pak choy, forårsløg og koriander og en vegetarver­sion, hvor oksekødet end almindelig chilihårdf­ør for at kunne gennemføre en treer. Den, vi fik, kunne således godt fremkalde lidt sved på overlaeben.

Ganske staerk var også kylling med basilikum, chili og hvidløg, som desvaerre også var aftenens kikser. Den så ellers som resten af maden rigtig godt ud, men den lovede basilikum var stort set ikke til stede i retten, hvilket betød, at chili og hvidløg ikke fik noget modspil. Det var aergerligt og, tror jeg, simpelthen en svipser fra de travle folk i køkkenet.

Sparet var der til gengaeld ikke på hvidløg, som China Wok House både i kyllingen uden basilikum og i aftenens sidste ret nemlig Cashew Kylling havde hvidløgsga­rneret så gavmildt, at vi valgte at gå lidt uden om dem. Det var til gengaeld o.k. nemt, da hvidløgsst­ykkerne i retterne bestod af halverede fed – og der var som sagt rigeligt af dem. Rigeligt var der også af cashewnødd­er, og det var dejligt, for nogle gange oplever man, at der bliver sparet lige rigeligt på den lidt bekostelig­e nød. Det

Cashew Kylling med masser af nødder og hvidløg.

var bestemt ikke tilfaeldet her.

Risen, der som naevnt også var rigelige maengder af, var af jasmintype­n, og den klaedte retterne flot (det er den ristype, der er kendetegne­t ved dens dejlige naesten blomsterag­tige duft og en klistret konsistens).

Alt i alt var vi, da fadene var tomme, ganske godt tilfredse med China Wok Houses

takeaway-praestatio­n fraregnet den manglende basilikum i kyllingere­tten. Noget, som helt sikkert var blevet påpeget, hvis vi havde vaeret blandt gaesterne i restaurant­en. Vi ender derfor på fire fornuftige stjerner, og det er som aftenens måltid ikke så ringe.

 ?? ?? Retterne var indbydende at se på og havde masser af sprøde grøntsager. Her kyllingere­tten, som havde masser af hvidløg, men desvaerre meget lidt basilikum.
Retterne var indbydende at se på og havde masser af sprøde grøntsager. Her kyllingere­tten, som havde masser af hvidløg, men desvaerre meget lidt basilikum.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark