Jyllands-Posten

Bornholms Politi undersøger mistaenkel­igt forhold

- BENJAMIN LILLELUND benjamin.lillelund@jp.dk

Alkohol kan have vaeret involveret i en haendelse natten til mandag, hvor et fragtskib stødte på grund ud for Havvej naer Sorthat-Muleby på Bornholms vestkyst.

Skibets besaetning blev udgjort af kaptajnen og seks andre medlemmer, og ved afhøringen blev et besaetning­smedlem mistaenkt for at have vaeret påvirket af alkohol.

Det skrev Bornholms Politi mandag i et opslag på det sociale medie Twitter. Over for Jyllands-Posten uddybede politiet mistanken.

»Vi prøver at efterforsk­e, hvad der er sket. I den forbindels­e er vi stødt på noget, som er mistaenkel­igt, synes vi. Derfor har vi udtaget en blodprøve. Det er, ligesom når man kører bil,« oplyste vagtchefen uden at komme naermere ind på, hvad der konkret er mistaenkel­igt.

Svaret på blodprøven vil først vaere politiet i haende i løbet af de naermeste dage.

Afhøringen af skibets besaetning pågik mandag eftermidda­g stadig, og der går endnu nogle dage, inden politiet kan komme til konklusion­er på, hvad der har forårsaget grundstødn­ingen, oplyser Bornholms Politi.

Skibet sad mandag eftermidda­g fast 300 meter fra kysten og er lastet med gødning.

Mandag morgen forklarede Bornholms Politi, at der ikke umiddelbar­t var fare for forurening.

Ifølge TV2 Bornholm har Søfartssty­relsen fået til opgave at sikre, at skibet ikke kan sejle videre. Endvidere skal den maritime havarikomm­ission foretage undersøgel­ser, der skal afklare grundstødn­ingen, melder mediet.

Skibet, ”Beaumaiden”, er et hollandsk fragtskib, der er 88 meter langt, 12 meter bredt, og som var på vej fra Antwerpen i Belgien til Tallinn i Estland.

Ifølge Vesselfind­er.com, der bruges til skibsspori­ng af søtrafik, har skibet en dybgang på 5,5 meter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark