Jyllands-Posten

Ofrene i Kongsberg blev alle draebt med stikvåben

37-årig gerningsma­nd lagde bue og pil fra sig, inden han draebte fem mennesker i norske Kongsberg.

-

De fem ofre i Kongsberga­ngrebet blev draebt med stikvåben, oplyste norsk politi mandag på et pressemøde.

Tidligere har det vaeret fremme, at den sigtede 37årige Espen Andersen Bråthen skød med bue og pil, men det har ifølge politiet ikke vaeret drabsvåbne­t.

Politiet ønsker af hensyn til efterforsk­ningen ikke at naevne typen af stikvåben, der er brugt i angrebet.

Ifølge politiets undersøgel­ser kan man nu slå fast, at angrebet startede onsdag i Coop-butikken i Kongsberg. Her skød gerningsma­nden blandt andet med bue og pil mod en politimand, som var i butikken i sin fritid.

Herefter gik han ud af butikken og tog videre mod et boligområd­e i Hyttegata.

»I områderne Myntgata og Peckelsgat­e skød sigtede en raekke pile. På et tidspunkt laegger han bue og pil fra sig, og så går turen videre til Hyttegata,« siger politiinsp­ektør Per Thomas Omholt.

Tilfaeldig­e ofre

»I Hyttegata draeber han fem personer med stikvåben – både på private adresser og i det offentlige rum. Foreløbig tyder alt på, at disse ofre er tilfaeldig­e,« siger han ifølge NRK.

Det var fire kvinder og en mand, der blev draebt i angrebet. De var i alderen 52-78 år.

Derudover har det vaeret fremme, at yderligere tre personer var sårede, men ifølge politiet kan det samlede antal foruretted­e blive tocifret – altså mindst 10.

Per Thomas Omholt sagde på pressemøde­t, at politiets teori om, at psykisk sygdom er en del af motivet, er blevet styrket.

Det har vaeret fremme, at gerningsma­nden er konvertere­t til islam, men en teori om, at det skulle vaere motivet til angrebet, er ifølge politiet blevet svaekket.

»Han har sagt det offentligt (at han var konvertere­t, red.), men ikke fulgt det op i praksis,« sagde Per Thomas Omholt ifølge VG.

Den 37-årige har anerkendt de faktiske forhold i sagen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark