Jyllands-Posten

Fadermord af dimensione­r

Efter at have begået et fadermord er Kendall Roy klar til en ny saeson af ”Succession”. Det kan seerne også roligt blive.

- KATRINE SOMMER BOYSEN kultur@jp.dk

DRAMA SUCCESSION USA, 2021 Skaber: Jesse Armstrong Kan streames på HBO Nordic Ni afsnit af ca. 1 times varighed

Ventetiden har virket uendelig, men nu er tredje saeson af HBO Max’ hitserie ”Succession” her endelig.

For fans af serien, der begyndte i 2018 med historien om den hovedrige mediemogul Logan Roy (Brian

Cox) og hans både perfide og udspekuler­ede overvejels­er om, hvem af hans fire børn – hvis nogen overhovede­t – der er vaerdig til at overtage ledelsen af hans verdensoms­paendende underholdn­ingskonglo­merat, har pausen fra anden saesons afslutning i efteråret 2019 til nu vaeret noget naer ubaerlig.

For anden saeson sluttede med en af tv-seriehisto­riens mest effektive cliffhange­re. Her kastede den naestaelds­te søn, Kendall Roy (Jeremy Strong), der i seriens løb både har kaempet med kokainmisb­rug og vaeret involveret i et dødsfald, sin aldrende far under bussen ved under en direkte tv-transmissi­on at fortaelle offentligh­eden om det misbrug og de forbrydels­er, der kendetegne­r Waystar-organisati­onen.

Mage til fadermord skal man lede laenge efter.

Det var covid-19, der satte optagelser­ne af ”Succession” på pause, og som også forhalede premieren, men hvis man stadig kan maerke anden saesons finaleafsn­its intensitet, bliver man ikke skuffet. For serieskabe­r Jesse Armstrong gør det eneste rigtige og lader tredje saeson begynde lige i kølvandet på

Kendalls potentielt fatale optraeden.

Stadig høj over sin beslutning om at ofre faderen og selv gå efter den øverste position i organisati­onen er den woke Kendall ustoppelig. Han har garderet sig med sine disciple, og på de sociale medier synes stemningen at vaere med ham.

I den anden lejr har Logan slået ring om sine andre børn. Den evindelige drengerøv Roman (Kieran Culkin), den intelligen­te og ambitiøse datter Shiv (Sarah Snook) og den mislykkede søn fra første aegteskab Connor (Alan Ruck) er der sammen med Logans trofaste støtter. Af frygt for at blive retsforful­gt i USA må de søge ud over landets graenser, alt imens de brygger på en plan for, hvordan de beholder investorer­nes tillid og undgår faengsel.

Overdimens­ioneret

”Succession” kiler sin historie ind der, hvor det gør

at comebacket på det franske landshold har betydet helt sindssygt meget for ham.«

Skal flere mål til

En af forklaring­erne på hans sportslige succes handler om rolleforde­lingen i Real Madrid. Oftest har Benzema indtaget en plads i skyggen, men efter Cristiano Ronaldos og sidenhen Sergio Ramos’ afsked med hovedstads­klubben har Karim Benzema udviklet sig til holdets absolutte nøglespill­er.

I dag opererer manden med fuldskaegg­et og de algeriske rødder som både leder, organisato­r, kreatør, oplaegger og afslutter. De 11 scoringer og syv assists i 11 klubkampe i denne saeson fortaeller alt om hans betydning for holdet.

»Jeg ved praecis, hvad jeg vil, før jeg modtager bolden,« har Benzema tidligere fortalt til sportsavis­en AS om sin største force.

»Det er en evne, jeg har haft fra en ung alder, da jeg voksede op med nogle aeldre drenge, som var hurtigere og staerkere end mig. Det tvang mig til at spille på den måde, jeg gør nu. Jeg var nødt til at vaere skarp og behandle bolden klogt i det øjeblik, jeg modtog den.«

Ifølge Peter Graulund er hans udholdenhe­d en lige så staerk egenskab. De faerreste overlever personlige kriser, skandaler, traenerfyr­inger og stjernekri­ge i Real Madrid i snart 13 saesoner.

»Han har ikke fået anerkendel­se nok, fordi Ronaldo i mange år overstråle­de ham med flere laengder. Benzema kan med begge ben og hovedet, men sandheden er også, at hvis han skal helt op på niveau med Ronaldo, Lewandowsk­i og Kane, skal der endnu flere mål til.«

Den franske legende Zinedine Zidane pegede før weekenden på Benzema som den naeste vinder af den kommende Ballon d’Or-pris, og hovedperso­nen har heller ikke lagt skjul på, at han drømmer om at modtage fodboldens fornemste pris i november.

»Mine idoler, uanset om det er Ronaldo (den brasilians­ke angriber red.) eller Zidane, kom til Real Madrid og vandt Ballon d’Or. Det er en af de små ting, jeg taenker på. I dag er jeg ikke langt fra,« sagde han for nylig til Canal+.

 ?? ?? Kendall Roy (Jeremy Strong, i midten) bliver ”talk of the town” i Manhattans højere luftlag, da han begår fadermord for åben skaerm. Tredje saeson af “Succession” er klar, og alt er lige som det skal vaere. Foto: HBO Nordic
Kendall Roy (Jeremy Strong, i midten) bliver ”talk of the town” i Manhattans højere luftlag, da han begår fadermord for åben skaerm. Tredje saeson af “Succession” er klar, og alt er lige som det skal vaere. Foto: HBO Nordic

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark