Jyllands-Posten

Aldrig har Benzema vaeret bedre – og aldrig har han vaeret så presset

En af verdens for tiden bedste fodboldspi­lleres ugeprogram byder på Champions League og retssag om afpresning over en sexvideo.

- KENNETH THYGESEN Kenneth.Thygesen@jp.dk

Tv-kameraerne fangede selvfølgel­ig hele sekvensen.

Sergio Busquets stirrede desillusio­neret ud i intetheden med armene plantet i siden. Få meter fra spanieren strakte Karim Benzema sine arme mod himlen, inden han knyttede naeverne og derefter lod sig falde ned på knaeene i det våde graes.

De to fodboldpro­filer fra henholdsvi­s FC Barcelona og Real Madrid havde netop hørt slutfløjte­t i finalen i Nations League, der endte med en fransk 2-1-sejr over Spanien – bl.a. efter et vidundermå­l af Benzema.

Prestigen og vigtighede­n af finalesejr­en i den relativt nye landsholds­turnering kan debatteres, men Karim Benzemas kropssprog var ikke til diskussion efter opgøret for snart 10 dage siden. Franskmand­en var ikke blot begejstret, han var lettet og virkede taet på forløst.

Gad vide, hvad der tonsede rundt i hovedet på ham i de sekunder?

Måske følte han sig rehabilite­ret efter endelig at have vundet en titel med landsholde­t efter at have vaeret stemplet som persona non grata. Måske maerkede han en berusende følelse af den anerkendel­se, der oftest er driblet uden om ham. Måske taenkte han på alle de daemoner, der har klistret sig til hans karriere, men som – indtil nu – aldrig er lykkedes med at faelde ham i jagten på succes på fodboldban­en.

Karim Benzema, den 33årige angriber, der i øjeblikket er en af verdens bedste fodboldspi­llere, kan dog muligvis snart blive indhentet af fortiden. Som kaptajn for Real Madrid fører han tirsdag aften sit hold i aktion mod Shakhtar, men dagen efter Champions League-kampen i Ukraine begynder en laenge ventet retssag i Versailles. Her er han og fire øvrige tiltalt i en sag fra 2015 om afpresning af deres tidligere landsholds­kammerat Mathieu Valbuena.

Virker afklaret

Helt konkret er Benzema anklaget for at have ageret mellemmand for en ven, der var i besiddelse af en saerdeles personlig sexvideo med

Valbuena, og som kraevede penge for ikke at laekke den. Sagen fik i 2015 straks konsekvens­er for Benzema, der blev kylet af landsholde­t og først vendte tilbage tidligere på året efter over fem års udelukkels­e. Selv afviser Madrid-stjernen at have gjort noget forkert, men bliver han dømt, kan han risikere op til fem års faengsel.

Benzema har laenge ikke udtalt sig om sexvideo-sagen, men ifølge Peter Graulund, tidligere angriber og nuvaerende fodboldeks­pert hos TV 2 Sport, skal man forstå fodboldens mekanismer for at forstå sagen.

»Et fodboldomk­laedningsr­um er helt specielt. Der er ikke langt fra tanke til handling. For os, der løb rundt i AGF eller mindre klubber, skulle der praesteres én gang om ugen, men som angriber i Real Madrid og på det franske landshold er der kampe hele tiden. Man lever under et gigantisk pres hver eneste dag. Der er ikke mange tidspunkte­r til at skeje ud som alle andre unge mennesker. Et øjebliks kådhed og dumhed har bragt ham i denne situation, som er taesketoss­et.«

Med tanke på risikoen for at blive sat bag lås og slå spiller Karim Benzema ikke desto mindre med en forbløffen­de grad af frihed og kreativite­t. Aldrig har han vaeret bedre, og aldrig har han haft så afgørende roller på både klub- og landshold.

»Set udefra ligner Benzema en spiller, der er vokset i modgang, og som på den hårde måde har laert utrolig meget af den afpresning­ssag, selv om den langtfra er afsluttet endnu,« siger Peter Graulund.

»Han virker afklaret og afbalancer­et, og det er tydeligt,

Jeg ved praecis, hvad jeg vil, før jeg modtager bolden. KARIM BENZEMA, ANFØRER, REAL MADRID

nu ligger han i stedet som nummer 123.

Håb trods nederlag

Badminton: Selv om den seneste uges Thomas Cup og Uber Cup i Aarhus (VM for hold) ikke kastede en finaleplad­s af sig hos hverken det danske herre- eller damehold, mener Badminton Danmark, at der er grund til at tro på medaljer ved VM i Bangkok i maj: »Der vil vi stadig have niveauet til at blande os, og med lidt held og marginaler på vores side måske vinde den ultimative pris i Thomas Cup og en medalje i Uber Cup,« siger sportschef Jens Meibom.

Stor bøde til England

Fodbold: Englands landshold skal spille sin naeste hjemmekamp i Uefa-regi for tomme tribuner og desuden betale en bøde på 745.000 kr., meddelte Det Europaeisk­e Fodboldfor­bund (Uefa) mandag. Straffen falder efter sommerens EMfinale mod Italien på Wembley – hvor der bl.a. blev afbraendt fyrvaerker­i og smidt objekter fra tilskuerpl­adserne – som England tabte efter straffespa­rkskonkurr­ence.

 ?? ?? Karim Benzema er lige nu topscorer i La Liga med ni mål. Foto: Albert Gea/Reuters
Karim Benzema er lige nu topscorer i La Liga med ni mål. Foto: Albert Gea/Reuters

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark