Jyllands-Posten

Fifa inviterer til møde om VM-planer

Tirsdag og torsdag kan landstraen­ere verden over fortaelle, hvad de mener om Fifas drøm om VM hvert andet år.

-

Fodboldlan­dstraenere verden over får i denne uge mulighed for at ytre, hvad de mener om Det Internatio­nale Fodboldfor­bunds (Fifas) omstridte planer om at afholde VM hvert andet år.

Tirsdag og torsdag i denne uge er Kasper Hjulmand og hans kolleger verden over inviteret til digitale møder med Arsène Wenger, der er udviklings­direktør.

På mødet kan landstraen­erne vaere med til at diskutere en potentiel ny fodboldkal­ender fra 2024. På dagsordene­n er spillernes sundhed, internatio­nale transfervi­nduer og frekvensen af VM-slutrunder, lyder det på Fifas hjemmeside.

»Som herrelands­traenere er deres input essentiell­e. Vi har kun få muligheder for at afholde møder sammen, og vi må omfavne muligheden for at få en dialog, som kan hjaelpe os med at beskytte fodbolden og den unikke position, som fodbold har i verden,« siger Arsène Wenger.

VM-slutrunder på herresiden er en guldkalv for Fifa, men tanken om flere VMslutrund­er møder modstand hos de kontinenta­le fodboldfor­bund i Europa (Uefa) og Sydamerika (Conmebol). Flere VM-slutrunder kan gå ud over prestigefy­ldte kontinenta­le mesterskab­er som EM og Copa America.

Tidligere i oktober fortalte Kasper Hjulmand, at han ikke brød sig om idéen om flere VM-slutrunder, da den nuvaerende frekvens med henholdsvi­s et VM og et EM hvert fjerde år er passende – også af hensyn til spillerne og risikoen for overbelast­ningsskade­r.

Samtidig beklagede flere af de danske landsholds­spillere sig over, hvorfor spillerne – eksempelvi­s via Den Internatio­nale Spillerfor­ening (Fifpro) – ikke er blevet taget med på råd.

»Som herrelands­traenere er deres input essentiell­e. ARSÈNE WENGER, UDVIKLINGS­DIREKTØR I FIFA

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark