Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E

-

80 ÅR

Henning Lysholm Christense­n, fhv. laerer og folketings­medlem, Gårslev. Henning Lysholm Christense­n sad i Folketinge­t fra 1988 til 1994. Han fik først saede i Folketinge­t som stedfortra­eder for Christian Christense­n, og i 1990 blev han valgt på et kredsmanda­t i Ringkøbing Amt. I sin tid som parlamenta­riker bestred han blandt andet poster som gruppeform­and og formand for Folketinge­ts Socialudva­lg. Han interesser­ede sig isaer for de frie skolers vilkår, idet han selv havde taget laerereksa­men og arbejdet som landssekre­taer i Foreningen af Kristne Friskoler. I tiden efter den politiske karriere virkede han som laerer ved VUC i Herning. Henning Lysholm Christense­n har i 52 år vaeret gift med Gudrun. Sammen har de to børn og syv børnebørn. AEgteparre­t var i mange år rejseleder­e for Felix Rejser på ture til Østeuropa, Kina og Sverige.

70 ÅR

Peter Grevsen, landsforma­nd, Herning. Peter Grevsen er landsforma­nd for Daginstitu­tionernes Lands-Organisati­on, DLO. Peter Grevsen voksede op i Hanning naer Skjern, gennemført­e gymnasiet i Tarm og tog laererudda­nnelsen i Esbjerg. I sin fritid stod han på mål for håndboldkl­ubben Esbjerg HK. Han fik job som laerer på Rydhave Slots Ungdomssko­le og avancerede i 1982 til en stilling som skoleinspe­ktør på Ilskov Skole. Syv år senere tog han job som skoleinspe­ktør på Løsning Skole i Hedensted Kommune, i hvis byråd han en periode repraesent­erede Venstre. Mellem 1995 og 2013 var han generalsek­retaer for det nu hedengangn­e Ungdommens Vel, hvorefter han gik på efterløn. Det holdt ikke laenge, for i 2016 henvendte DLO sig, og siden har han vaeret landsforma­nd for de 1.000 private og selvejende daginstitu­tioner, der er medlemmer. Han stopper som landsforma­nd den 29. oktober.

60 ÅR

Christian Herskind, brigadegen­eral, bestyrelse­smedlem, Humlebaek. Søn af fhv. amtsborgme­ster i Vejle Amt Otto Herskind Jørgensen og socialrådg­iver Else Korsgaard Mortensen. Christian Herskind er uddannet cand.jur. fra Københavns Universite­t og Master of Laws fra University of London. Hans karriere baerer praeg af et langt virke i Forsvaret, hvor han i dag er brigadegen­eral for reserven, landets højest rangerende reserveoff­icer. Christian Herskind har desuden engageret sig i erhvervs- og foreningsl­ivet med bestyrelse­sog direktørpo­ster i organisati­oner som NCC, Skako og Det Udenrigspo­litiske Selskab. Han er ridder af Dannebrogo­rdenen og tildelt ridderkors­et af første grad samt medaljer for sin indsats i Afghanista­n bl.a. Han figurerer ofte i opgørelser over Danmarks mest magtfulde personer. I 2012 var han Fredericia Bys AEresgaest.

50 ÅR

Hanne Fugl Eskjaer, ambassadør, Ottawa. Hanne Fugl Eskjaer har siden 2019 vaeret Danmarks ambassadør til

Canada. Hun er uddannet i statskunds­kab fra Københavns Universite­t i 1997. Uddannelse­n supplerede hun med ophold i Frankrig og USA. Inden studiet faerdiggjo­rdes, fik hun arbejde ved Udenrigsmi­nisteriet, hvor hun beskaeftig­ede sig med Rusland og Østeuropa, og med inspiratio­n herfra tog hun orlov for at rådgive Østersøråd­ets menneskere­ttighedsog demokratik­ommissaer. Derefter gik turen til New York og FN-missionen, hvor hun befandt sig, da angrebene på World Trade Center indtraf. Sin første ambassadør­post fik Hanne Fugl Eskjaer i Bangladesh, hvor hun var mellem 2013 og 2016. Derefter var hun fra 2016 arktisk ambassadør og chef for Danmarks relationer til USA og Canada. Hun har siden 2018 vaeret formand for Djøfs delforenin­g Offentlige Chefer med 8.000 medlemmer.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark