Jyllands-Posten

3F og Dansk Metal er

To af fagbevaege­lsens topfolk advarer om, at regeringen aldrig når sin 70 pct.-målsaetnin­g på klimaet, hvis den fører sin planer om at gøre tre nye erhvervssk­oler til flagskibe i den grønne omstilling ud i livet.

- DORTE IPSEN BODDUM dorte.boddum@finans.dk

Det skulle vaere så godt.

Tre helt nye klimavenli­ge erhvervssk­oler med det sidste nye udstyr og en ambition om endelig at vende flere års udvikling på uddannelse­sområdet og få flere unge til at vaelge en erhvervsud­dannelse i stedet for at følge strømmen af kammerater på gymnasiet.

Man kan nemlig også vaere med til at redde verden og få et job med idealismen i behold ved at blive elektriker, smed eller for den sags skyld vvs’er.

Sådan lyder regeringen­s begrundels­er for at ville oprette de tre nye skoler.

Men to af de fagforenin­ger, hvis medlemmer om nogen skal gå på de skoler, er mildt sagt ikke begejstred­e.

Stempel til 60 skoler

Formand for Dansk Metal, Claus Jensen, og formand for industrigr­uppen i 3F, Mads Andersen, vil slet ikke have de nye skoler. Af flere forskellig­e grunde, forklarer de i et dobbeltint­erview med Jyllands-Posten.

Først og fremmest fordi de frygter, at tre nye klimaskole­r med det sidste nye udstyr vil stemple landets mere end 60 eksisteren­de erhvervssk­oler som ”sorte” skoler, der ud

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark