Jyllands-Posten

Ny topchef

Magasin du Nord er med ny ejer og adm. direktør klar til at ryste coronakris­en af sig med ekspansion og investerin­ger – isaer i digitalt salg.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

En ny, tysk ejer vil saette yderligere strøm til den danske detailvirk­somhed Magasin du Nord. Den nuvaerende økonomidir­ektør overtager i den forbindels­e posten som chef for Magasin med syv danske stormagasi­ner og skandinavi­sk onlinehand­el.

I slutningen af maj blev det offentligg­jort, at den tyske Peek & Cloppenbur­gkoncern, som driver omkring 140 modebutikk­er i 15 lande samt flere internatio­nale webshops, overtog Magasin du Nord.

De danske stormagasi­ner var ellers siden 2009 ejet af den britiske detailkonc­ern Debenhams, der dog er kollapset. Så gennem en periode var Magasin du Nord derfor til salg og reelt ejet af et administra­tionsselsk­ab.

Den nye tyske ejer har efter overtagels­en sat en ny bestyrelse ind og desuden besluttet, at Peter Fabricius bliver ny adm. direktør for Magasin du Nord.

Han har siden 2005 vaeret ansat i det danske detailsels­kab og vaeret del af ledelsen som økonomidir­ektør gennem 12 år. Peter Fabricius afløser på posten som adm. direktør britiske Peter King, der er fratrådt i Magasin du Nord.

Om planerne for fremtiden siger Peter Fabricius:

»Vi fortsaette­r den strategi, som jeg selv har vaeret med til at laegge. Så der er ikke umiddelbar­t lagt op til de store aendringer. Med det nye ejerskab kan vi dog nu

 ?? ?? Peter Fabricius skifter i Magasin du Nord titlen som økonomidir­ektør ud med den som adm. direktør. Arkivfoto: Stine Bidstrup
Peter Fabricius skifter i Magasin du Nord titlen som økonomidir­ektør ud med den som adm. direktør. Arkivfoto: Stine Bidstrup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark