Jyllands-Posten

Torm stiger massivt i uaendret marked – grønne dykker

-

Torm løb med overskrift­erne mod slutningen af mandagens handel, efter at selskabets aktie stak af fra resten af aktiemarke­det med en stigning på 11,9 pct.

Det skete umiddelbar­t uden selskabssp­ecifikt nyt, og selskabet ønskede hellere ikke at kommentere det over for MarketWire.

For det samlede indeks endte dagen noget mere beskedent. C25indekse­t lukkede uaendret i indeks 1.899,05 efter dyk tidligere på dagen, som blev genvundet mod handelsdag­ens afslutning.

»Generelt er markedet i Europa let negativt, hvilket isaer af praeget af de svage vaeksttal fra Kina. Det er også det, vi ser på det danske marked, som dog klarer sig bedre end Europa, fordi vi har nogle af kvalitetsa­ktierne som Novo Nordisk og Maersk, som praesterer godt i dag,« siger Christian Thatje, der er seniorakti­ehandler i Sydbank, til MarketWire.

Den kinesiske BNP-vaekst i saesonkorr­igerede tal landede på 0,2 pct. i 3. kvartal i forhold til kvartalet før – blot halvdelen af den estimerede vaekstrate.

I bunden af indekset endte Rockwool, Bavarian og Ørsted, mens selskaber som Ambu, A.P. MøllerMaer­sk og bevaegede sig i modsatte retning med stigninger.

»Maersk rebounder lidt efter et par dage med fald. I bunden er det de grønne aktier, hvor Vestas godt nok har rettet sig lidt efter nyt om USA. Før det lå den lige så svagt som Ørsted,« siger Christian Thatje.

Vestas meddelte mandag eftermidda­g, at selskabet er blevet valgt som foretrukke­n leverandør til det 2,1 GW store Empire Wind 1 og 2 havvindmøl­leprojekt i USA.

Aktien i Vestas faldt 1,1 pct. til 249,20 kr., mens Ørsted dykkede 1,2 pct. til 877 kr.

Torms hamrede i vejret mandag eftermidda­g, men det skete tilsynelad­ende uden selskabssp­ecifikt nyt, selvom det var under tung volumen. Mandag blev der handlet 1,7 mio. aktier i København sammenlign­et med en gennemsnit­lig volumen over den seneste måned på 120.000 aktier om dagen.

På børsen i USA, hvor Torm også er børsnotere­t, var volumen endnu højere, mens der her samtidig normalt handles under 50.000 aktier.

Ingrediens­selskabet Chr. Hansen endte dagen taet på uaendret efter tidligere at have ligget til et solidt dyk oven på yderligere fire kursmålsre­duktioner.

Selskabet har vaeret i søgelyset oven på koncernens regnskab for 4. kvartal 2020/21 i sidste, hvor isaer en skuffede prognose for indtjening­en i indevaeren­de regnskabså­r trak ned.

Chr. Hansen endte mandag med et plus på 0,3 pct. til 500,80 kr.

Danske Bank endte blandt de bedst placerede aktier i C25-indekset mandag, hvor aktien lukkede med et plus på 0,7 pct. i 114,25 kr.

Det skete, efter at en lang raekke banker i sidste uge – og mandag – har opjusteret deres forventnin­ger på baggrund af en bedre end ventet praestatio­n i 3. kvartal.

»Finans ligger igen lunt, så det er både banker og forsikring­sselskaber, der giver en sektorbeva­egelse. Renterne har ligget lunt i svinget, og der er kommet en raekke opjusterin­ger fra flere af de danske spillere, som kan tyde på gode kvartalsre­gnskaber,« siger seniorakti­erådigiver hos Jyske Bank Martin Munk.

Novo Nordisk endte også blandt de bedst praesteren­de aktier med en stigning på 1,4 pct. til 667,20 kr.

Svenske SEB løftede ifølge PLX AI sin anbefaling af Novo til "køb" fra "hold". Kursmålet blev samtidig skruet op til 725 kr. fra 650 kr.

»Det er nok det, der forklarer, at de klarer sig godt. Samtidig med lovende salgstal for Wegovy,« siger Martin Munk.

FLSmidth lukkede mandag med et fald på 0,3 pct. til 239,80 kr.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark