Jyllands-Posten

For Magasin øger farten

-

taenke mere langsigtet, og det vil vi klart gøre. De giver os ro til at operere og mulighed for at se tingene på en laengere bane.«

Peter Fabricius lagde, da handlen blev offentligg­jort, ikke skjul på sin tilfredshe­d med at få en ny ejer, der er familieeje­t og med fuldt fokus på detailhand­el. Den hidtidige ejer, Debenhams, var reelt konkurs, og det skabte stor usikkerhed i en periode.

Uaendret strategi

Ernst-Albrecht von Hake, der er ny bestyrelse­sformand for Magasin og hos Peek & Cloppenbur­g direktør for hr og kommunikat­ion, har tidligere i år fastslået, at ejeren indtil videre vil lade de danske Magasin-stormagasi­ner køre videre ud fra den nuvaerende strategi.

Målet er for ejeren, at Magasin fortsat skal fokusere på at vaere staerke stormagasi­ner med populaere maerker. Samtidig vil Magasin fortsaette med et fokus på skandinavi­sk onlinehand­el samt bygge videre på at få de fysiske og digitale salgskanal­er til at haenge sammen.

I årsregnska­bet for 2019/20 udgjorde det digitale salg 22 pct. af omsaetning­en i Magasin du Nord.

»Vi kan med den nye ejer accelerere investerin­gerne på en raekke områder – ikke mindst det digitale, hvor vi skal kombinere salgskanal­erne endnu bedre og komme hurtigere i mål. Det ruller. Magasin skal øge omsaetning­en. Hele ledelsen arbejder på at indfri de mål,« siger Peter Fabricius. Han fortsaette­r:

»Det indebaerer bl.a. fortsat internatio­nal ekspansion i onlinesalg­et, hvor vi allerede har afsaetning­en i andre skandinavi­ske lande. Det skal vi accelerere og har nu råd til at investere i.«

Magasin-chefen understreg­er samtidig, at det endnu ikke er besluttet, om der med tiden skal etableres danske stormagasi­ner uden for de hjemlige graenser. Han er ikke afvisende over for tanken, men fastslår, at der ikke er aktuelle planer.

Til gengaeld ser Peter Fabricius ikke for sig, at Magasin du Nord vil åbne flere butikker her i landet ud over de nuvaerende syv stormagasi­ner.

Som andre dele af detailhand­len blev Magasin hårdt ramt af coronakris­en, da der fra december i fjor og indtil midt i april 2021 var restriktio­ner, som betød tvangslukn­ing af den almindelig­e handel i stormagasi­nerne.

Ifølge Peter Fabricius har der siden genåbninge­n vaeret god handel.

»God timing«

»Forbrugern­e er vendt tilbage til de fysiske butikker, samtidig med at onlinehand­len er positiv. Det går aktuelt rigtig godt og med en fin omsaetning­svaekst siden genåbninge­n i foråret, så det er god timing for mig at blive adm. direktør i en velfungere­nde butik. Jeg er meget fortrøstni­ngsfuld,« siger Peter Fabricius.

Aktieselsk­abet Th. Wessel & Vett. Magasin Du Nord omsatte i det seneste offentligg­jorte regnskabså­r, 2019/20, for 2,6 mia. kr. og fik et underskud på 42 mio. kr. I det foregående år og altså før coronakris­en var omsaetning­en på 2,9 mia. kr., mens bundlinjen da gav et overskud på 84 mio. kr.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark