Jyllands-Posten

Politiker efter anklager: »Jeg vil gerne have mit navn renset«

- SARAH ROTHKEGEL STERNBERG sarah.r.sternberg@jp.dk

Politik: Efter beskyldnin­ger om seksuelt kraenkende adfaerd har byrådsmedl­em i Syddjurs Kommune Christian Haubuf (S) valgt at traekke sig fra kommunalva­lget. Ifølge ham selv er det en personlig beslutning og har intet med partiet at gøre:

»Det er udelukkend­e min egen beslutning, at jeg har trukket mig, for jeg kunne simpelthen ikke overskue at få de her beskyldnin­ger, samtidig med at jeg skulle føre valgkamp. Det har intet med partiet at gøre. Det er, så jeg kan få ro om mig selv og det hele, for så laenge jeg var kandidat, så ville sagen udvikle sig, og det har jeg ikke brug for,« fortaeller han.

Beskyldnin­gerne er fra 2008, og kraenkelse­rne skulle angiveligt vaere sket på Christian Haubufs tidligere arbejdspla­ds Pindstrup Børnehus, som dengang hed Margrethe Børnehaven, hvor han var leder i 34 år indtil 2017, da han gik på pension.

Med kun en måned til kommunalva­lget tror Christian Haubuf ikke, at det er et tilfaelde, at beskyldnin­gerne kommer ud nu:

»Jeg tror ikke, at det er tilfaeldig­t, at det kommer lige op til valget. Jeg mistaenker, at det har vaeret nøje planlagt,« fortaeller han.

Ord mod ord

Ifølge TV2 Østjylland fremgår det af et dokument, mediet har set, at kraenkelse­rne angiveligt skulle vaere gået udover en kvindelig medarbejde­r.

De beskriver, at der i dokumentet står, at kvinden beskyldte Christian Haubuf for at have kaldt hende ”skat”, holdt på hendes hofter og talje, rørt ved udskaering­en på hendes bluse og klappet hende på bagdelen flere gange. Udover det skulle han angiveligt også have sagt til kvinden, at han får lyst til at tage bukserne af, når hun er der.

Ifølge TV2 Østjylland skulle kvinden efter sigende have bedt Christian Haubuf om at stoppe flere gange. Hun blev sygemeldt i 2008 og flyttede derefter arbejdspla­ds i kommunen.

Christian Haubuf er ikke enig i anklagerne og modtager i øjeblikket juridisk bistand fra Socialdemo­kratiet for at se på muligheder­ne for at gå juridisk til vaerks:

»Jeg har mulighed for at lave en sag ud af det, for jeg vil gerne have mit navn renset, men jeg ved også godt, at det kan vaere håbløst. Så vi må se, om jeg laver en civil retsag på det eller ej,« fortaeller han og giver udtryk for, at han har brug for at få det lidt på afstand før, han kan tage en beslutning.

 ?? ?? Christian Haubuf (S) har siddet i Syddjurs Byråd siden 2013.
Christian Haubuf (S) har siddet i Syddjurs Byråd siden 2013.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark