Jyllands-Posten

Ufin og urigtig kommentar fra borgmester­en i Aarhus

Aarhus har grundlaegg­ende det problem, at byrådet med borgmester­en i spidsen har sat en målsaetnin­g om, at vi skal vaere 450.000 indbyggere i 2050.

- JAKOB SØGAARD CLAUSEN

»Man kan godt have en holdning som Dansk Folkeparti, at man skal gøre Aarhus til et dårligere sted, så faerre har lyst til at slå sig ned.«

Sådan sagde Aarhus’ borgmester, Jacob Bundsgaard, til JP Aarhus, i forbindels­e med at vi i Dansk

Folkeparti praesenter­ede vores byudviklin­gsudspil.

Det er en ufin kommentar fra byens førstemand. Både fordi det naturligvi­s ikke er korrekt, at Dansk Folkeparti har den holdning. Men isaer fordi det skiller sig markant ud fra den måde, vi ellers diskuterer politik på i Aarhus. Her plejer vi at have respekt for hinandens holdninger og afholder os fra at tale usandt om hinandens politik.

Men det er åbenbart svaert for byens borgmester. For mig vidner det om en presset borgmester, og at vi i Dansk Folkeparti har ramt et ømt punkt.

Aarhus har grundlaegg­ende det problem, at byrådet med borgmester­en i spidsen har sat en målsaetnin­g om, at vi skal vaere 450.000 indbyggere i 2050. Det er 100.000 flere mennesker, end vi er i dag.

Og problemet med den målsaetnin­g er, at byråd og forvaltnin­g har fokus på de 100.000 kommende borgere, og hvordan vi får bygget boliger til dem.

Derfor glemmer de os, som bor her i forvejen. De glemmer, at noget af det, som gør Aarhus til Aarhus, er byens historiske bymiljøer. De glemmer, at infrastruk­turen ikke kan følge med. De glemmer manglen på daginstitu­tionsplads­er og meget mere.

Det vil borgmester­en helst ikke indrømme. Men det er den virkelighe­d, som mange aarhusiane­re møder hver dag.

I Dansk Folkeparti ønsker vi derfor at stoppe den massive befolkning­stilvaekst til Aarhus, og i vores byudviklin­gsudspil peger vi på konkrete forslag, der kan sikre, at man kan bo og leve et godt liv i hele landet – og dermed tage lidt af presset på Aarhus.

Det handler ikke om at gøre Aarhus dårligere, som borgmester­en påstår. Tvaertimod. Det handler om at udvikle Aarhus med respekt for historie og os, som bor her. Det er vores ønske. Det kaemper vi for.

Vi tror nemlig på, at vi får et langt bedre Aarhus i fremtiden, hvis vi tager lidt af presset og vaerner om Aarhus’ dna og sjael.

Spidskandi­dat til Aarhus Byråd for Dansk Folkeparti

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark