Jyllands-Posten

Bears satser alt på europaeisk­e kampe: »En stor skuffelse, hvis vi ikke går videre«

Bakken Bears skal rejse sig efter fejlfuldt nederlag i første Europe Cup-kamp. Onsdag venter graeske Peristeri.

- NIKOLAJ BJØRN MARCUSSEN nikolaj.b.marcussen@jp.dk

Bakken Bears var umådeligt taet på at kvalificer­e sig til Champions League, der er den største turnering i europaeisk basketball.

I stedet må klubben tage til takke med at folde sig ud i Fiba Europe Cup, der regnes for at vaere den naestbedst­e i Europa. Her venter et tysk, graesk og hviderussi­sk hold i den indledende gruppe.

Bakken Bears’ traener, Anders Sommer, har dog på ingen måde i sinde at slaekke på ambitioner­ne, selv om muligheden for at spille Champions League glippede.

De europaeisk­e kampe er meget vigtige, og Anders Sommer melder klart ud, at der fortsat er store forventnin­ger:

»Det ville vaere en stor skuffelse, hvis vi ikke går videre, det er der ingen tvivl om. Vi vil spille europaeisk basketball så langt ind i saesonen, som vi overhovede­t kan. Om vi er favoritter til at gå videre eller ej, det er ikke så vigtigt. Vi mener stadig, at vi er gode nok til at nå langt. Jeg synes, at vi i vores Champions League-kvalifikat­ion viste, at vi har niveau til at vaere med der. Det vil vi gerne bevise ved at gøre det godt i Europe Cup.«

De europaeisk­e kampe

Bakken Bears er startet sikkert ud i den danske liga med fire sejre af fire mulige, men i Europe Cup er holdene noget bedre end herhjemme.

Den tyske og den graeske liga regnes et niveau eller to over den danske, mens hviderussi­ske Tsmoki-Minsk er naermest identisk med det hviderussi­ske landshold. Bakken Bears har spillet seks gange imod Tsmoki-Minsk og vundet de tre. Selv om de tre hold alle ligger i bunden af deres respektive ligaer, forventer Anders Sommer derfor ikke, at det bliver lette kampe.

Bakken Bears har dog masser af europaeisk erfaring at traekke på, og to gange tidligere er det lykkedes holdet at nå hele vejen til semifinale­n

Cup.

Fokus ligger derfor også i første omgang på at nå langt i den europaeisk­e turnering.

»På dette tidspunkt i saesonen har Europa-kampene førsteprio­ritet, men det haenger også sammen. Vi kan ikke spille på forskellig­e måder i den ene og den anden turnering. Hvis vi skal praestere i de europaeisk­e kampe, så kraever det, at vi bliver skarpe i vores koncept. De andre hold kommer fra nogle staerkere raekker. De er i et højere gear, fordi de spiller hårde kampe hele tiden. Det er både en fordel, at vi kan spare nogle spillere, men en ulempe, at vi ikke møder den samme modstand til dagligt.« i Fiba Europe

Indledte med nederlag

Onsdag aften spiller Bakken Bears i Graekenlan­d mod Peristeri, der ligger i bunden af den bedste graeske liga.

Det danske hold skal forsøge at rejse sig efter sidste uges kamp mod tyske Crailsheim, der i en fejlfuld affaere endte med et nederlag til holdet fra Skovbakken.

I løbet af kampen mistede Bears bolden til modstander­ne 23 gange, og det satte, trods en ellers god start, kampen over styr.

»Vi var meget skuffede efterfølge­nde, fordi vi følte, at vi var godt med i kampen og spillede fint i første halvleg isaer. Det er vigtigt at få analyseret, hvad der skal aendres på og optimeres, men også at komme hurtigt videre og så tage de laeringer, vi kan få ud af det,« siger Anders Sommer.

»Det vigtigste er, at vi sørger for at komme ud med et staerkt fysisk udtryk, for det er en af de store forskelle fra de europaeisk­e kampe til de danske. Hvis man ikke er klar til at matche den intensitet, så kommer det til at koste.«

Hårdt program

Bakken Bears fik en tiltraengt kamppause frem mod kampen i Graekenlan­d onsdag. Det har givet holdet tid til at traene og få spillet den nye amerikaner, Marvelle Harris, ind på holdet. Det er kostbare timer, for med de europaeisk­e kampe er kalenderen taet pakket. Over de kommende tre uger spiller Bakken Bears således seks kampe.

»Vi har heldigvis prøvet det før, så vi er vant til det tempo, det medfører at spille to kampe om ugen. Vi har nydt at have en traeningsu­ge, hvor vi har haft mulighed for at få styr på nogle ting. Timingen har også vaeret god, for det er en intens periode, vi kigger ind i.«

I Graekenlan­d venter Peristeri, der på flere punkter ligner den danske klub. Peristeri har også en del europaeisk erfaring og indledte ligeledes Europe Cup med et nederlag. På banen findes en gammel

Det er det, vi virkelig har savnet. At komme ud og spille nogle kampe, hvor der er tryk på, og vise, at vi kan måle os med hold fra de store ligaer. ANDERS SOMMER, TRAENER, BAKKE BEARS

kending i Erik McCree, der spillede to kampe for Bakken Bears i efteråret 2020.

Anders Sommer håber dog på, at Bears efter onsdag kan skille sig ud ved at have én sejr mere end graekerne. Det kraever, at holdet kan praestere på en udebane, hvor der er en mere energisk fankultur end i Danmark.

»De har en anden passion og en anden fankultur, end vi ser i basketball herhjemme. Det er sjovt at opleve, og det er med til at give noget energi, og spillerne elsker det. Så det glaeder vi os alle til at opleve.«

Hvis semifinale­n endnu en gang skal sikres, skal Bakken Bears som minimum ende som toer i den indledende pulje. Derfor er alle kampe vigtige, men det er netop det, Anders Sommer ser frem til ved at spille Europe Cup.

»Ofte er udebanekam­pe i Sydeuropa ikke de nemmeste, men det er også det, vi virkelig har savnet. At komme ud og spille nogle kampe, hvor der er tryk på, og vise, at vi kan måle os med hold fra de store ligaer. At vaere i pulje med hold fra den bedste tyske, graeske og russiske raekke, det er det, vi gerne vil,« siger Anders Sommer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark