Jyllands-Posten

Da drømmen om en rådmandspo­st brast, fortsatte karrieren i Folketinge­t

I 2017 blev Camilla Fabricius forbigået til en rådmandspo­st i Aarhus Kommune. Kort tid efter besluttede hun sig for at stille op til Folketinge­t.

- MARIA DALHOFF maria.dalhoff@jp.dk

Det kan lyde som en floskel, men Socialdemo­kratiets socialordf­ører, Camilla Fabricius, som har vaeret medlem af Folketinge­t siden det seneste valg i juni 2019, holder fast.

»Jeg arbejder politisk med områder, hvor jeg kan gøre en forskel. På socialområ­det ser jeg mig selv som talerør for dem, som ofte ikke har en stemme eller simpelthen ikke oplever at blive hørt. I mit politiske virke mener jeg, at det er mit ansvar at lytte til bl.a. den hjemløse, den psykisk syge eller til pårørende, som kaemper desperat for deres kaere. Det er den eneste måde, som vi kan fastholde vores naere demokrati på. Ved at høre efter og vaere parat til at blive klogere,« siger Camilla Fabricius, der er valgt i Østjylland­s Storkreds og bor i Aarhus-forstaden Viby.

Det var også i Aarhus, at hendes politiske karriere for alvor begyndte.

I 2009 kom hun i Aarhus Byråd, og for snart fire år siden blev hun ved kommunalva­lget i 2017 genvalgt med 2.543 personlige stemmer og dermed som sit partis mest populaere kvindelige politiker i Aarhus Kommune.

Vraget som rådmand

Hun blev kun overgået af borgmester Jacob Bundsgaard og DSU-kandidaten Anders Winnerskjo­ld, men resultatet var ikke nok til at få den ledige post som kommunens socialrådm­and.

Den gik til den davaerende teknikrådm­and, partifaell­en Kristian Würtz.

»Det tog lang tid for mig at få placeret følelserne derefter, men jeg kunne ikke lave om på, at Jacob Bundsgaard ikke ville have mig som rådmand,« siger Camilla Fabricius, som få måneder senere besluttede sig for at stille op til Folketinge­t. I dag er hun overbevist om, at hun ikke kommer tilbage til kommunalpo­litik.

Camilla Fabricius vurderer, at det er hendes egen staedighed og vedholdenh­ed, som har bragt hende frem i arbejdsliv­et.

»Som ordblind har jeg prøvet på egen krop at føle mig forkert og utilstraek­kelig. Derfor kaemper jeg indaedt for at bryde tabuet omkring ordblindhe­d og sikre, at alle børn og unge får de nødvendige hjaelpemid­ler, så de kan leve det liv, de ønsker og fortjener,« siger Camilla Fabricius.

Skibskok og grillbar

Hun er født i Aarhus, men familien flyttede på grund af hendes fars ingeniørar­bejde først til Hørsholm og siden til Struer. Camilla Fabricius blev uddannet laerer i 1999 fra Århus Dag- og Aftensemin­arium, og hun begyndte at undervise på den aarhusians­ke specialsko­le Langagersk­olen, hvor hun arbejdede frem til 2014. Derefter arbejdede Camilla Fabricius som selvstaend­ig adhd- og autismekon­sulent.

»Jeg har bl.a. også sejlet som skibskok på en coaster og vaeret bestyrer af en grillbar. Men laerergern­ingen og arbejdet med børn og unge med forskellig­e diagnoser som adhd og autisme viste sig at vaere det rigtige for mig,« siger Camilla Fabricius, der påpeger, at klima, miljø og baeredygti­ghed også er vigtige emner for hende.

»Jeg har vaeret med i Stop Spild Af Mad siden organisati­onens begyndelse, jeg elsker genbrugsbu­tikker, og jeg arrangerer gerne byttemarke­der og saelger baeredygti­ge juletraeer sammen med lokale ildsjaele. Ligesom jeg har haft et buy nothing-år – et år, hvor jeg ikke købte noget nyt overhovede­t,« fortaeller Camilla Fabricius, som sidste år blev gift.

Camilla Fabricius, folketings­medlem, Aarhus

 ?? ?? Camilla Fabricius er valgt til Folketinge­t i Østjylland­s Storkreds og bor i Aarhus-forstaden Viby. Privatfoto
Camilla Fabricius er valgt til Folketinge­t i Østjylland­s Storkreds og bor i Aarhus-forstaden Viby. Privatfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark