Jyllands-Posten

Hvis du vil livsforsik­res, må du tage stikket

- /loa

Millioner af briter risikerer ikke at kunne tegne en livsforsik­ring, hvis de ikke lader sig vaccinere to gange mod covid-19.

Tre forsikring­sselskaber i Storbritan­nien har indført den regel, at dobbeltvac­cinerede – også saerligt udsatte borgere – har samme daekning som før pandemien. Det skriver den britiske avis The Times, som naevner diagnoser som alvorlig astma, alvorlige hjertelide­lser og nyresvigt som nogle af de sygdomme, der kan afkraeve en dobbeltvac­cine, for at kunden får samme daekning i livsforsik­ringen.

Det samme vil gaelde briter over 70 år.

Selskabern­e, der har indført kravene, er Legal & General, Scottish Widows og Guardian 1621, men ifølge den britiske avis’ kilder forventes det at brede sig til andre selskaber. Ifølge The Times kan de nye krav omfatte 3,7 mio. briter.

Den slags krav er ikke på vej i Danmark. Det oplyser brancheorg­anisatione­n Forsikring & Pension, og det bliver bekraeftet af et af de største pensions- og forsikring­sselskaber, Danica.

I Storbritan­nien har forsikring­sbranchen udbetalt 6,2 mia. pund eller omkring 54 mia. danske kr. i erstatning­er relateret til covid-19.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark