Jyllands-Posten

Volvo vil vaere folkeaktie under kinesisk kontrol

- /loa

Volvo er så kendt et varemaerke, at den foreståend­e børsnoteri­ng af det svenske bilmaerke sagtens kan gå hen at skabe en folkeaktie.

Det tror i hvert fald den adm. direktør, Håkan Samuelsson. Og derfor har Volvo Cars afsat en del af de udbudte aktier til private investorer.

»Volvo er et kendt varemaerke, så der bliver nok en hel del, der kigger på os,« siger Håkan Samuelsson til den svenske finansavis Dagens Industri.

Børsnoteri­ngen af Volvo Cars sker den 28. oktober og forventes at prissaette Volvo til mellem 163 og 200 mia. svenske kr. Det svarer til 120150 mia. danske kr.

Selskabet er kontroller­et af det privatejed­e kinesiske selskab Geely, men det tror den svenske topchef ikke vil daempe den folkelige appel.

»Alle ved, at Volvo har en hovedaktio­naer, der er kinesisk. Det er en privat ejer, der er ingen kobling til et statsligt kinesisk selskab. Jeg tror, at det er godt for Volvo at have en stabil hovedaktio­naer, og i dette tilfaelde er det en kineser,« siger Håkan Samuelsson.

Geely købte Volvo i 2010 fra Ford. I år købte dattersels­kabet Volvo Cars så Volvo-aktivitete­rne ud af Geely for at gøre en børsnoteri­ng af Volvo mere attraktiv for investorer­ne.

Volvo ejer de bilfabrikk­er, der ligger i Kina, og ejer også Volvos udviklings­facilitete­r i Shanghai.

 ?? ?? Volvo er kontroller­et af en privat kinesisk aktionaer. Foto: PR
Volvo er kontroller­et af en privat kinesisk aktionaer. Foto: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark