Jyllands-Posten

For få midler kan vi fastholde seniorerne på arbejdsmar­kedet

Senior Erhverv Danmark sparer samfundet for et trecifret millionbel­øb årligt ved at hjaelpe seniorer i arbejde.

- POUL ELMEGAARD landskoord­inator Senior Erhverv Danmark

Vi har simpelthen ikke råd til at miste seniorerne på arbejdsmar­kedet, hvis vi skal fastholde opsvinget og sikre Danmarks fremtidige velfaerd.

For selv om der mangler arbejdskra­ft, mister mange +50-årige stadig deres fodfaeste på arbejdsmar­kedet.

Onsdag i forrige uge landede arbejdsmar­kedets parter en ny trepartsaf­tale. Beskaeftig­elsesminis­ter Peter Hummelgaar­d kaldte aftalen »et vaesentlig­t skridt« til at sikre, at danske virksomhed­er kan rekruttere den nødvendige arbejdskra­ft.

Men han erkendte også, at aftalen ikke løser alle problemer med at skaffe arbejdskra­ft. Direktør i Dansk Arbejdsgiv­erforening Jacob Holbraad sagde det sådan her: »Det er en lille aftale, der indeholder o.k. elementer. Men opgaven er slet, slet ikke løst«.

Vi glaeder os i Senior Erhverv Danmark over aftalen, men deler opfattelse­n af, at der skal endnu mere til. Aftalen skal bakkes op af initiative­r via statspulje­midlerne, og det koster heldigvis ikke alverden.

Senior Erhverv Danmark er et frivilligt netvaerk, som bidrager til at løse en udfordring, der er vigtigere end nogensinde, ved hvert år at hjaelpe mellem 500 og 1.000 +50-årige tilbage i job. Seniorer, som af forskellig­e årsager har mistet deres arbejde. Det sparer det danske samfund for et trecifret millionbel­øb. Hvert år.

Lige nu er beskaeftig­elsen som bekendt rekordhøj, og det danske arbejdsmar­ked skriger på arbejdskra­ft. Alligevel er det en klar tendens, at mange +50-årige risikerer at gro fast og i sidste ende miste deres job.

Senior Erhverv Danmark har hidtil vaeret finansiere­t via satspuljem­idlerne med 8 mio. kr. om året, men bevillinge­n udløber medio 2022, og det er derfor vigtigt, at bevillinge­n forlaenges.

Det vil ikke vaere en besparelse at stoppe bevillinge­n til Senior Erhverv Danmark. Tvaertimod vil det vaere en kaempe udgift.

Vi yder en indsats, som dokumenter­bart er med til at fastholde +50-årige på arbejdsmar­kedet, og som genererer indtaegter til statskasse­n på et trecifret millionbel­øb.

Det koster nemlig samfundet minimum 250.000 kr., når en +50-årig bliver arbejdsløs – som følge af udgifter til dagpenge eller kontanthja­elp.

Hertil kommer blandt andet mistede skatteindt­aegter til staten, når folk mister deres arbejde.

Mange seniorer både kan og vil gerne blive på arbejdsmar­kedet. Men vi ser desvaerre, at nogle af de +50årige kommer i klemme. Det er her, vi kommer i spil og har stor succes med at hjaelpe mange tilbage på arbejdsmar­kedet.

Vi går typisk ud til arbejdsgiv­erne, små og mellemstor­e virksomhed­er, og ringer på døren. Sådan lykkes det os ofte at få folk i job.

Muligheder­ne er uanede, og gevinstern­e er store. Men det kraever, at politikern­e sikrer finansieri­ngen for Senior Erhverv Danmark også fremover via satspuljem­idlerne i de kommende finanslovs­forhandlin­ger.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark