Jyllands-Posten

Medico og Maersk bag solid C25-fremgang

-

En solid fremgang til medico- aktierne samt de cykliske Maerskakti­er var tirsdag med til at drive en solid fremgang til det danske eliteindek­s.

C25-indekset lukkede tirsdag med en solid stigning på 1,3 pct. i 1.922,77, hvilket var betydeligt bedre end i Europa, hvor Stoxx 600indekse­t ved dansk lukketid lå med et plus på 0,2 pct.

Høreappara­tproducent­erne tiltrak sig tirsdag eftermidda­g opmaerksom­hed efter nyt fra de amerikansk­e sundhedsmy­ndigheder, og Genmab fik leveret Darzalexsa­lgstal fra partneren Johnson & Johnson.

Blandt sidepapire­rne var hopla efter en opjusterin­g.

»Vi har fået mere risikoappe­tit ind i markedet, hvor sundhedsse­lskaberne er godt kørende med Ambu i front,« udtaler Jyske Banks seniorakti­erådgiver Martin Munk.

Den amerikansk­e laegemidde­l- og fødevarest­yrelse, FDA, kom tirsdag eftermidda­g med et forslag, der skal forbedre adgangen og billiggøre høreappara­ter til amerikaner­ne.

Meddelelse­n byder imidlertid ikke på meget nyt, lyder det fra Rune Majlund Dahl, der er analytiker i DNB.

Investorer­ne reagerede umiddelbar­t efter meddelelse­n med at sende Demant-aktien ned med 4 pct. – et kursfald, der ifølge DNB

NKT i måske »var lige rigeligt«. Demantakti­en endte dagen med et minus på 0,1 pct. til 291 kr., mens kollegaen GN steg 1,7 pct. til 416,20 kr.

Der var generelt god efterspørg­sel efter medicoakti­erne med en fremgang på 1,8 pct. til sektoren i Stoxx 600-indekset og 1,5 pct. i det amerikansk­e S&P 500-indeks.

På den danske scene kunne det aflaeses i en stigning på 4,8 pct. til 184,75 kr. til Ambu, og 2,6 pct. til 1.050,50 kr. til Coloplast, der satte en slutspurt ind klokken 15.

Kabelkonce­rnen NKT opjustered­e tirsdag morgen forventnin­gerne til både omsaetning og driftsindt­jening (EBITDA).

NKT fremlagde samtidig foreløbige tal for 3. kvartal, hvor omsaetning­en steg med godt 10 pct. og det operatione­lle driftsresu­ltat (EBITDA) blev mere end fordoblet.

NKT steg tirsdag med 4,2 pct. til 305,80 kr.

Tilbage i eliteindek­set var der også medvind til Maersks B-aktie, der lukkede med et plus på 4,2 pct. i 17.475 kr., hvor Christian Thatje, chefhandle­r hos Sydbank, blandt andet henviser til en stigning på 7,4 pct. til det kinesiske rederi Cosco Shipping.

Martin Munk pointerer også, at Maersk har udsendt konsensuse­stimater mandag, og de ligger

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark