Jyllands-Posten

»Med et højt energinive­au var jeg tidligt klar til at få noget til at ske«

Ulla Brockenhuu­sSchack, managing partner i venturefon­den Seed Capital, elsker, at der aldrig er to dage, som ligner hinanden.

- PETER SCHOLLERT peter.schollert@finans.dk

Da Ulla Brockenhuu­sSchack var teenager i Struer i det nordlige Vestjyllan­d, arbejdede hun i en tøjbutik sammen med en veninde.

Hun begyndte som 15-årig og var 17 år, da hun sluttede i butikken, hvor den kvindelige indehaver var så glad for teenagepig­erne, at hun gav dem samme timeløn som det voksne personale. Når butiksejer­en tog på ferie, lod hun de to saette i vaerk og få kassen sidst på dagen til at stemme.

»Jeg laerte selvstaend­ighed af min far, som havde sin egen dyrlaegepr­aksis, og med et højt energinive­au var jeg tidligt klar til at tage ansvar og få noget til at ske,« siger Ulla Brockenhuu­sSchack, managing partner og investor i venturefon­den Seed Capital.

Her er det anderledes store beløb, hun jonglerer med. Omvendt er energinive­auet for at gøre en forskel ved hjaelp af millionbel­øb stadig højt, og så er ambitionen at kunne gøre en forskel for de ivaerksaet­tervirksom­heder, hun er involveret i, og for de pensionska­sser, virksomhed­sfonde og privatpers­oner, der stiller med den risikovill­ige kapital. Dén indgår i modningspr­ocessen af det lille selskab, der større og staerkere typisk kommer på børsen eller bliver opkøbt.

Blandt de selskaber, hun har vaeret involveret i, er Trustpilot, som er bygget op omkring kundeanmel­delser, vinappen Vivino og banken Lunar samt Endomondo, en motionsapp, der i 2015 blev solgt for godt en halv mia. kr. til Under Armour.

»Benzinen i mit arbejde er med penge fra investorer at eskalere et selskab, og jo flere penge jeg i sidste ende henter hjem til investorer­ne (ved f.eks. et salg, red.), desto flere penge er der til mig,« siger Ulla Brockenhuu­s-Schack, der har en mba fra Columbia Business School i New York.

Solgte tøj under studiet

Hun blev student fra Struer Statsgymna­sium og fik i 1980’erne en bachelor i business administra­tion fra Copenhagen Business School. Under studiet solgte hun tøj, som hun i sin firmabil kørte ud med til udvalgte butikker. Sidst i 1980’erne blev hun konsulent i McKinsey, mens hun i 1990’erne havde lederrolle­r i mediekonce­rnen Egmont, hvor hun omkring årtusindsk­iftet var arbejdende bestyrelse­sformand for spilselska­bet IO Interactiv­e, der endte i et salg til en kvart mia. kr.

Skiftet fra lederskikk­else til ivaerksaet­ter skete for alvor, da hun blev medstifter af Harburi.com, der solgte maerkevare­r online. Selskabet bag, Virtual Factory Outlet, fik samlet set tilført et trecifret millionbel­øb fra fonde, men blev aldrig en rentabel forretning, og aktiverne endte med at blive opkøbt af et tysk selskab.

I 2003 blev hun udnaevnt til managing director i DTU Symbion Innovation, i dag Preseed Ventures, der investered­e offentlige midler i unge firmaer. I 2004 etablerede hun Seed Capital, der er blevet en af landets største venturefon­de, og hvor hendes roller er mangearted­e.

Tid til fitness og yoga

Da hun under interviewe­t til dette portraet kigger i sin kalender, lyder remsen af opgaver for dagen inden blandt andet: Deltog i et møde om nye investerin­ger, ledte et møde mellem fondens partnere, havde en dialog med et af sine for øjeblikket fem portefølje­selskaber og havde en samtale med en kommende medarbejde­r.

»Der er aldrig to dage, som ligner hinanden, og sådan kan jeg bedst lide det,« siger Ulla Brockenhuu­s-Schack.

Indimellem arbejder hun hjemmefra. Hun bor på det 286 år gamle gods Giesegaard ved Ringsted sammen med sin aegtefaell­e på 31. år, grev Michael Brockenhuu­sSchack. De har to børn.

Ulla Brockenhuu­s-Schack laegger ikke skjul på, at det at drive et gods koster penge og tager tid.

Hun finder dog timerne til at kunne koble af med fitness, yoga, motionsløb og tennis, og så er hun engageret i Mary Fonden og One Life Foundation, der har fokus på socialt udsatte.

»Senest har jeg brugt tid på Kwera-fonden, der hjaelper unge i Malawi med at få en videregåen­de uddannelse,« fortaeller hun.

 ?? ?? Ulla Brockenhuu­s-Schack bor med sin aegtefaell­e, grev Michael Brockenhuu­s-Schack, på et gods ved Ringsted. Foto: Seed Capital
Ulla Brockenhuu­s-Schack bor med sin aegtefaell­e, grev Michael Brockenhuu­s-Schack, på et gods ved Ringsted. Foto: Seed Capital

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark