Jyllands-Posten

Anders Holch Povlsen om forsinkede varer: »Det er simpelthen frustreren­de«

Forsinkels­er i forsynings­kaederne gør ondt på modevirkso­mheder, hvor varerne har relativt kort levetid. Situatione­n er til stor frustratio­n, fortaeller Anders Holch Povlsen, ejer af og adm. direktør i milliardko­ncernen Bestseller.

- SIGNE FERSLEV PEDERSEN JESPER OLESEN sife@finans.dk jesper.olesen@finans.dk

Usikkerhed­en vokser for de danske modevirkso­mheder. Med mellem 12 og 24 kollektion­er hos nogle af de store i løbet af et år er de sårbare over for forsinkels­er, som fortsaette­r med at skabe kaos i de globale forsynings­kaeder.

Anders Holch Povlsen, som ejer og driver modevirkso­mheden Bestseller, erkender, at heller ikke landets største modekoncer­n er immun over for de voldsomme forsinkels­er, der praeger transporte­n på tvaers af verden. Han kalder det en af de største udfordring­er, han nogensinde har oplevet med Bestseller.

»Hver dag, vi bliver forsinket med nye varer, er tabt omsaetning. Det går vores aere og konkurrenc­egen på. Det er simpelthen frustreren­de,« siger Anders Holch Povlsen.

Overnormal efterspørg­sel

Ubalancen i de globale forsynings­kaeder er forårsaget af overnormal efterspørg­sel på varer efter coronapand­emien, og fragtmarke­det er tynget af flaskehals­e, mangel på containere og store forsinkels­er.

Globale logistikka­eder er strømlinet, og én forsinkels­e påvirker resten af kaeden og breder sig som ringe i vandet.

Vi har klaret de logistiske udfordring­er okay indtil nu, men nu driller det et par steder. ANDERS HOLCH POVLSEN, EJER OG ADM. DIREKTØR, BESTSELLER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark