Jyllands-Posten

Budkometen Gorillas har rejst milliarder

Den hurtigtvok­sende leveringst­jeneste Gorillas har rejst naesten 1 mia. dollars i en tredje investerin­gsrunde.

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

Den tyske budkomet Gorillas, der leverer dagligvare­r på få minutter og i sommer indtog København, har rejst 1 mia. amerikansk­e dollars i en ny stor investerin­gsrunde.

Det oplyste selskabet i en pressemedd­elelse tirsdag.

Beløbet svarer til omkring 6 mia. danske kr., og hovedinves­toren er det globale udbringnin­gsfirma Delivery Hero, der ligeledes holder til i Tyskland og for nylig overtog den danske takeawaytj­eneste Hungry.

Ifølge Gorillas giver den nye kapital selskabet mulighed for at styrke sin tilstedeva­erelse i nuvaerende markeder og samtidig øge investerin­gerne i drift, medarbejde­re, teknologi, markedsfør­ing og finansiel infrastruk­tur.

Stort potentiale

»Størrelsen af den ekstraordi­naere konsortium­sinvesteri­ng understreg­er det enorme markedspot­entiale, der er. Vi har valgt en staerk spiller i Delivery Hero som ny hovedinves­tor, da den kan yde strategisk støtte med stor indsigt i det globale leveringsm­arked. Samtidig har den unik erfaring med at skalere en tysk virksomhed internatio­nalt og baeredygti­gt. Vi har det bedste team i branchen, førende partnere og finansiell­e ressourcer til at styrke vores markedsled­erposition, både i Europa og oversøisk,« udtaler Kağan Sümer, grundlaegg­er af og adm. direktør i Gorillas, ifølge pressemedd­elelsen.

Til stede i 55 byer

Gorillas blev stiftet i 2020 og er i dag at finde i mere end 55 byer fordelt i ni lande. Selskabet rejste i sin første investerin­gsrunde 44 mio. dollars, og for syv måneder siden rejste den hurtigtvok­sende leveringst­jeneste yderligere 290 mio. dollars i en såkaldt serie B-runde.

»Gorillas har sat nye standarder i leveringsi­ndustrien ved at tilbyde et effektivt og baeredygti­gt alternativ til traditione­lle indkøbsmul­igheder. Vi har fulgt deres flotte vaekst over de seneste måneder, og vi er utroligt begejstred­e over nu at vaere en del af deres rejse. Begge vores virksomhed­er fokuserer tungt på at skabe en faellesska­bsfølelse, og vi er overbevist­e om, at vores investerin­g vil have en positiv indvirknin­g for de ansatte, kunderne og hele industrien,« siger Niklas Östberg, grundlaegg­er af og adm. direktør i Delivery Hero, ifølge pressemedd­elelsen.

De seneste seks måneder har Gorillas åbnet 140 nye varehuse og leveret mere end 4,5 mio. ordrer.

Levering i København

I forbindels­e med sin indtraeden på det danske marked oplyste leveringst­jenesten, at den i første omgang tilbyder levering på Østerbro, Indre By og dele af Amager.

I forbindels­e med Delivery Heros overtagels­e af danske Hungry oplyste selskabet, at det fremover vil begynde at levere dagligvare­r, tøj, blomster og lignende direkte til kunderne.

Derved opruster selskabern­e med investerin­gen yderligere til den globale kamp om dagligvare­levering direkte til døren.

Selskabet vil dog af konkurrenc­emaessige hensyn ikke kommentere, om det har planer om at ekspandere yderligere herhjemme eller i andre lande, men understreg­er, at Gorillas primaere målsaetnin­g er »baeredygti­g vaekst«.

Ud over Delivery Hero inkluderer investerin­gsrunden investerin­ger fra selskabets tidligere investorer – herunder Coatue Management, DST Global, Fifth Wall, Tencent, Atlantic Food Labs, Fifth Wall, Greenoaks og A* samt nye investorer: Alanda Capital, G Squared, Macquarie Capital, MSA Capital og Thrive Capital.

 ?? ?? Der kommer ikke til at gå mere end 10 minutter, fra du bestiller på appen, til buddet står ved din dør. Det lover den tyske budtjenest­e Gorillas, som indtog København i sommer. Foto: PR
Der kommer ikke til at gå mere end 10 minutter, fra du bestiller på appen, til buddet står ved din dør. Det lover den tyske budtjenest­e Gorillas, som indtog København i sommer. Foto: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark