Jyllands-Posten

Rejseburea­u må sige nej til kunder

Jysk Rejseburea­u maerker travlheden på bagsiden af coronakris­en. Interessen er så stor, at der kan vaere flere ugers ventetid på skraedders­yede rejser.

- JENS ERIK RASMUSSEN jenserik.rasmussen@finans.dk

Travlheden er tilbage hos Jysk Rejseburea­u. Selskabet med hovedkvart­er i Aarhus har forespørgs­ler fra så mange rejselystn­e kunder, at man simpelthen ikke kan nå at betjene dem alle.

»Vi har så travlt, at vi ikke kan følge med. Derfor må vi hver dag afvise kunder, som egentlig gerne ville rejse med os,« siger Niels Amstrup, adm. direktør i Jysk Rejseburea­u.

Siden maj og juni har bureauet uge for uge maerket en støt stigende rejselyst, så nu er situatione­n vendt på hovedet. I vinter var der stille ved telefonern­e, og der blev ikke solgt ret mange rejser. Nu er der masser af henvendels­er, så tiden er en udfordring.

»Vores rejsekonsu­lenter er fuldt bookede, og der kan vaere flere ugers ventetid. De har ikke tid til at skraedders­y rejserne i den takt, som der er efterspørg­sel efter.«

Ifølge Niels Amstrup saelger Jysk Rejseburea­u i øjeblikket mellem 50 og 60 pct. af det antal rejser, som man gjorde før covid-19. Andelen kunne vaere højere, hvis man havde flere ansatte.

Nye medarbejde­re

Niels Amstrup oplyser, at man har rekruttere­t 25 medarbejde­re siden juni, og man vil gerne ansaette flere.

Men det er en laengere proces, før de nye medarbejde­re er oplaert og kender systemerne og procedurer­ne. Det er en kompleks opgave at planlaegge individuel­le rejser.

Samtidig er det blevet mere tidskraeve­nde at skraedders­y rejserne. Der er mange spørgsmål om corona og restriktio­ner, og reglerne aendrer sig hele tiden. Flyselskab­erne aendrer også tidsplaner­ne langt oftere end tidligere, og det tager tid og opmaerksom­hed.

»Samtidig arbejder vi i lande og regioner ude i verden, hvor man først er ved at komme i gang efter at have vaeret lukket ned på grund af pandemien. Svartidern­e er laengere, og det kraever mere arbejde,« siger Niels Amstrup.

Rigtig mange rejseburea­uer ville ønske, at de havde lige så travlt som Jysk Rejseburea­u. Selskabet har ikke nogen entydig forklaring på, hvorfor man har så mange henvendels­er.

Niels Amstrup peger dog på, at bureauet primaert har kunder, som er rejselystn­e og selvstaend­ige. Der er også en overvaegt af unge rejsende. Netop disse grupper er mindre tilbagehol­dende og har en stor opsparet rejselyst.

»Samtidig har vi 80-90 destinatio­ner i vores program, så der er meget at vaelge imellem,« siger Niels Amstrup.

I 2019 – før coronakris­en – solgte Jysk Rejseburea­u 34.700 rejser og havde 100 ansatte. Staben blev reduceret til 45 medarbejde­re i det tidlige forår, og nu er man 70.

I 2021 venter selskabet at saelge 25 pct. af rejserne sammenlign­et med før covid-19. I 2022 er forventnin­gen at nå 75 pct. af det tidligere niveau.

De har ikke tid til at skraedders­y rejserne i den takt, som der er efterspørg­sel efter. NIELS AMSTRUP, ADM. DIREKTØR, JYSK REJSEBUREA­U

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark